Flasket dette brygget i går kveld og knivbrygging viser seg å være farligere enn tidligere antatt, dette brygget tok igjen!!!Magnus Jensen skrev:Brygget IPA i går og beveget meg inn på ukjent territorie nemlig humlepellets.
Jeg brygger med terrassebryggeriet til stana og bruker da meskekorga til å koke humlen i, dette fungerer veldig bra med blomst da jeg får ut så godt som alle humlerester.
En kamerat lånte nylig bryggeapparatet til å brygge et bryggselv pale ale gahr sett og rapporterte om at humlepelletsene løste seg opp i så små partikler at disse rant rett gjennom hullene i silbunnen og havnet i vørteren.
Med denne erfaringen i bakhodet tenkte jeg at dette fikser jeg LETT, det er jo bare å tre en humlepose over silbunnen for å få en bedre filtrering.
Som tenkt som gjort.
Etter å ha kokt nermere et halvt kilo humle i det modifiserte silkaret og kjølt en stund begynte jeg å sveive opp litt for å la humlen renne av seg.
Det var da jeg innså at jeg hadde oppnådd en ny type bryggetabbe, nemlig "Stuck hopping" filterløsningen min var selfølgelig alt for effektiv og pelletsene hadde tettet humleposen fullstendig.
Status var da at jeg hadde 30 liter av vørteren min i et mindre stabilt meskekar hengende i luften etter at kjølingen var igang så det var begrensert hvor mye jeg ville gjøre med tanke på infeksjon.
Jeg forsøkte med begrenset hell å røre i karet for å piske opp filterkaken, dette fungerte litt men ble fort verre ettersom "grøten" ble tykkere.
Løsningen ble å finne den største kniven på kjøkkenet, bade denne i sterkrens og sette i gang kutting av humlepose.
Imens jeg er i gang med knivstikking av bryggeutstyr blir min avbalanserte medbrygger fra Stord litt skeptisk til det hele og begynnte i Nils-Gunnar Lie-stil å stille kritiske spørsmål til det jeg var i gang med.
Etter en god runde med kniven fikk jeg all vørter i rett kar og over på gjæringsspann, vørteren smakte deilig av humle og gjæringen er nå godt i gang.
Tiden vil vise om denne utstrakte bruken av kniv i bryggeprosessen vil gi noen positive effekter på sluttproduktet :biersmile:
Jeg hadde en hel kasse med tomgods i vann for vasking før flasking og når jeg skulle løfte opp denn ene flaska kutta jeg meg godt på tommelen.
På et eller annet vis hadde den ene siden knekt av en ene flaskehalsen som medførte at jeg dro tommelen over et perfekt knivblad!
Hva blir det neste? Flaskebomber? Giftig infeksjon?
There lay a curse over this brew >