Bra jeg og skal over på rustfritt, men ting tar litt tid når man må gjøre det selvTorga skrev:Vi ønsker også gå bort fra disse pga vansker med rengjøring, samt at som du sier..Etter mange demonterninger så blir de litt slappe i fisken og lekker/ drypper.
Vi skal over til 220liters Jelsafat med rustfrie demonterbare kuleventiler :skitbra:
neslekkim skrev:Martin E skrev:Jeg skulle sage hakk i en kobbermanifold laget av nesten fire meter kobberrør her om dagen. Prøvde først stikksag med metallsagblad, men det ble for grovt, og måtte ty til baufila. Til slutt var vi to stykker - en som holdt rørbiten fast til et bor med to vannpumpetenger, og en som saget. Det gikk faktisk ganske fort. Men makan til drittjobb likevel...
Skulle ha hatt tilgang til båndsag til slikt.
Ikke nok med at det er en møkkajobb å gjøre det der, men det blir også mye spon inni røret som delvis sitter fast, og som er litt vanskelig å få ut..
Jeg ga opp baufila, og brukte Dremel, resultatet var at skruetvinga smelta (plast.. ) kopperet ble styggvarmt når jeg holdt på, og kjøkkenet var fylt med kobberstøv etterpå.. blah..
Andersp skrev:Glemte helt å regulere ned humle mengden når jeg skule gjøre om en 20l oppskrift til 5l. Syns det så ut som mye homle mens jeg kokte vørteren. Kom først på tabben når det hadde begynt å plumpe i gjærlåsen. Har plottet tabben min i beercalc å fått en IBU PÅ 129. Kunne det funke å blande den ut femti/femti med vann før den skal på flaske?
anrande skrev:Satte en IPA igår og takket være et, ut av det blå, defekt termometer oppdaget jeg at vørteren lå på 29 Grader og ikke 19 etter avkjøling.
Dette oppdaget jeg selvfølgelig etter at starteren var pitchet og spannet ristet..
Fikk satt spannet kaldt og kjølt det ned til en ok temperatør iløpet av en kvelden, men vet noen hva dette kan ha for utslag på brygget i det lange løp?
Oddvar Demmo skrev:[size=40pt]Saltsyre, jevelens verk[/size], la noe i saltsyre som ble liggende i ettpar uker, blakt og fint ble det,[size=18pt][size=18pt] men ikke rundt omkring på oppvaskbenker og annet metall[/size][/size], har vel gjerne sett at den må oppbevares i tett beholder.
Torga skrev:Oddvar Demmo skrev:[size=40pt]Saltsyre, jevelens verk[/size], la noe i saltsyre som ble liggende i ettpar uker, blakt og fint ble det,[size=18pt][size=18pt] men ikke rundt omkring på oppvaskbenker og annet metall[/size][/size], har vel gjerne sett at den må oppbevares i tett beholder.
ostpics:
Ole Mørkved skrev:Åpner humleposer, kan man vel med fordel pakke i ziplock-poser med andre ord..
Rustfritt som er litt medtatt, og absolutt alt som finnes av annet metal er nam-nam for saltsyreOddvar Demmo skrev:Torga skrev:Oddvar Demmo skrev:[size=40pt]Saltsyre, jevelens verk[/size], la noe i saltsyre som ble liggende i ettpar uker, blakt og fint ble det,[size=18pt][size=18pt] men ikke rundt omkring på oppvaskbenker og annet metall[/size][/size], har vel gjerne sett at den må oppbevares i tett beholder.
ostpics:
Jeg tok ikke bilder men det ser ut som at det er rust på oppvaskbenken som er i rustfritt.