Tja fargen ligner, men blir vell noe tynt når resten er pilsner malt?dunkel?
Ja kunne vært et alternativ, men har ikke noe sånt liggende. Vurderer å helle i vasken og prøve på nytt imorgen.Ja, men blir vel det nærmeste
kanskje meske/trekke litt krystallmalt ved siden
Næh.. Øl blir det, bare litt mørkere. Du har en ebc på nærmere 40, så om ikke rett i gata, så nabogata til schwarzbier?Ja kunne vært et alternativ, men har ikke noe sånt liggende. Vurderer å helle i vasken og prøve på nytt imorgen.
Hadde jeg hatt bedre plass og gjæringskapasitet så skulle jeg tatt tatt vare på dette, men er trangt om plassen for tiden. Kunne jo vært interessant, men blir for mye styr med flasking også av et øl jeg i utgangspunktet ikke har noe god tro på. Gjør et nytt forsøk på pils istedenforNæh.. Øl blir det, bare litt mørkere. Du har en ebc på nærmere 40, så om ikke rett i gata, så nabogata til schwarzbier?
Beer Judge Certification Program
www.bjcp.org
Sett fatet i romtemperatur, trekk i sikkerhetsventilen når du er forbi, gjenta til riktig karbonering er oppnåddSkumhelvete...
Hadde en pilsner stående på fat med co2 på 2 bar over natta for å hutigkarbonere, men dagen etter sto den på 6 bar så noe gikk galt. Koblet av utstyr og slapp ut trykk og satt på en spunding valve justert til 1.5 bar.
Nå 2 uker senere er det KUN skum som kommer ut, noen tips?
Been there done that Fikk hele moneyshot’en i trynetNår man skal tilføre en gelatinshot på et fat så husk å blø av trykket i fatet før du klikker nedpå den hjemmesnekra sprøyta med ball lock-kobling i spissen. Hvis ikke skyter bakenden av sprøyta ut i rommet sammen med gelatinshoten.. dette vet jeg fordi det skjedde for 5 min siden..
Hvilken gjær?Brygget IPA på fredag, og oppdaget i dag morges at temperatursonden for styring var falt av/ikke tapet fast til trykktanken
Temperaturen lå på 14,5 grader. Puttet den i all hast under tuppen av tanken før avreise til jobb.
Kom i løpet av dagen i tanker på at dette ikke var helt bra, siden varmekablene trolig sto på, for å komme opp i set-temperatur på 18 grader.
Fikk festet sonden til tanken etter at jeg kom hjem fra jobb, og temperaturen viste da 24 grader på utsiden av tanken
Jeg antar at temperaturen har vært all for høy gjennom stormgjæringen, som var aktiv i går, fikk tømt fem fat for starsan/O2, så Co2-produksjonen var det ingen ting å utsette på.
For å få ro i sjelen søkte jeg litt på nettet, for å finne bekreftelse på at dette kunne bli noe annet en fusel-øl, og kom over denne mastrer-oppgaven:
Kjapp gjennomlesing gir indikasjon på at det er håp
Artig å se at det gjøres forsking på øl-relatert problemstillinger.
Safale-us 05Hvilken gjær?
Jeg har kun fått en usmak fra US-05 og det var før jeg hadde mulighet til å styre temperaturen, aner ikke hva den var oppi, men det blei ingen fusel, men en gedigen bananarama fest Tipper IPA'en klarer seg greitSafale-us 05
Det oppgis gjæringstemperatur 18-28 grader, men jeg har aldri brukt den på øvre del av skala før.
Lettere bekymret, men om ett par uker foreligger fasit.
Been there...I dag skulle jeg for en gangs skyld bruke en standard 30-liters gjæringsbøtte for en ekstra "sparge- og ekstrakt-batch" i tillegg til det to (!) all-grain-bryggene jeg hadde brygget forut.
Så klarte jeg å feste kranen så godt at pakningen vred seg og kranen lekket. Det oppfattet jeg selvsagt først etter at jeg hadde fylt det.
Siden "mutteren" sitter på innsiden, var det bare å brette opp ermene, dyppe hele underarmen i StarSan og la det stå til. Så får vi håpe at US-05 utkonkurrerer bakteriene på huden min....