Jeg har ikke brygget på over et halvt år. Det er flere grunner til det, der den viktigste er at garasjebryggingen min har vært hemmet av gravearbeider på tomta. Men jeg må også si at noe ga meg en motivasjonsknekk etter at jeg deltok i min første konkurranse. Et øl som naboer og slektninger likte godt ble stemplet som nærmest udrikkelig. Jeg har vært lenge i tenkeboksen etter dette. Det er ingen hemmelighet at jeg har vært kritisk til typeriktighet som viktigste (eneste?) kriterium for godt brygget øl. Men tilbakemeldingene fortalte meg noe mer og det er feil å skylde på konkurranseform for hvordan ølet mitt er blitt.
Så bryggertabben her, som jeg har kommet fram til over tid, er at jeg i alt for lang tid har forsøkt å brygge øl som egentlig ikke treffer målet særlig godt. Dette gjelder spesielt forsøkene mine på å brygge rød IPA. Jeg har vært overmodig i troen på egne evner som brygger og muligheten til å lage IPA uten tørrhumling. Det er på tide å innse at dette var en tabbe i flere omganger.
Nå er gravearbeidene over. Jeg bør komme i gang med bryggingen igjen snart. Men en av konklusjonene er: Jeg skal ikke forsøke meg på IPA igjen, for det jeg brygger er ikke IPA. Jeg liker ikke å brygge med tørrhumling, og jeg får bare innse at det har noen begrensninger. Jeg får heller fokusere på det jeg får til bedre, som lyse, lette sommerales, irish red ale, porters og stouts.
Så bryggertabben her, som jeg har kommet fram til over tid, er at jeg i alt for lang tid har forsøkt å brygge øl som egentlig ikke treffer målet særlig godt. Dette gjelder spesielt forsøkene mine på å brygge rød IPA. Jeg har vært overmodig i troen på egne evner som brygger og muligheten til å lage IPA uten tørrhumling. Det er på tide å innse at dette var en tabbe i flere omganger.
Nå er gravearbeidene over. Jeg bør komme i gang med bryggingen igjen snart. Men en av konklusjonene er: Jeg skal ikke forsøke meg på IPA igjen, for det jeg brygger er ikke IPA. Jeg liker ikke å brygge med tørrhumling, og jeg får bare innse at det har noen begrensninger. Jeg får heller fokusere på det jeg får til bedre, som lyse, lette sommerales, irish red ale, porters og stouts.
Sist redigert: