Må nesten legge en til inn her:
Før helga så tappet jeg en Red Ale på fat. Ølet skulle drikkes i helga og jeg kjølte fatet ned, skrudde trykket opp til 3 bar og ristet en god stund. Når jeg basert på høyst uvitenskapelige fakta, antok at ølet var tilnærmet ferdig karbonert så stablet jeg fatet på plass og tappet meg et lite prøvesmakeglass :yes:. Her kommer riktignok ikke bryggetabben inn, her kommer diskusjonen om tappekraner... Ølet var litt hard karbonert men siden jeg har perlick med flytkontroll så gikk det glatt å få det i glasset.
Dette var umiddelbart etter risting så ølet var garantert stresset og ufyselig inne i fatet. Fornøy med resultatet åpnet jeg kjøleskapet for å rydde litt og så forskrekket at manometeret fortsatt stod på 3 bar! :bank2:
Jeg måtte bare le når jeg oppdaget at jeg hadde tappet stresskarbonert øl på 3 bar uten skummproblemer! Perlick med flytkontroll er neppe nødvendig, men de fungerer altså helt topp! :skitbra:
Nå kommer vi imidlertid til tabben: I går tappet jeg en ESB på fat. Ruset av siste suksess så gjorde jeg nøyaktig som sist :skitbra:
Kjøl fat, på med co2, masse trykk, rist en stund, bare la trykket være høyt ingen fare å tappe alikevell..... Så koblet jeg på min nyvaskede ølline med en av mine fantastiske nyvaskede perlickkraner i enden. Jeg må bare si at disse kranene er helt rå! Om det skulle være noe å utsette så måtte det være at man må huske å sette de i stengt posisjon før man kobler opp fatet.... :bank2:
Resultatet var 1-2 desiliter øl spraylakkert ut over kjøkkengulvet, jeg brøt nok også lydmuren rundt kjøleskapdøra og stengte kranen..... :bank2: :bank2: :bank2:
Nå hadde jeg hell i uhell da flytkontrollen stod på minimum slik at det ikke var det helt store kvantumet som gikk til spille, jeg elsker mine Perlick-kraner! :skitbra: :skitbra: :skitbra:
Rent vederstyggelig er de jo ikke å iaktta heller og er nok mye av grunnen til at min samboer lot meg ha øleskapet inne i leiligheten :skitbra:
Før helga så tappet jeg en Red Ale på fat. Ølet skulle drikkes i helga og jeg kjølte fatet ned, skrudde trykket opp til 3 bar og ristet en god stund. Når jeg basert på høyst uvitenskapelige fakta, antok at ølet var tilnærmet ferdig karbonert så stablet jeg fatet på plass og tappet meg et lite prøvesmakeglass :yes:. Her kommer riktignok ikke bryggetabben inn, her kommer diskusjonen om tappekraner... Ølet var litt hard karbonert men siden jeg har perlick med flytkontroll så gikk det glatt å få det i glasset.
Dette var umiddelbart etter risting så ølet var garantert stresset og ufyselig inne i fatet. Fornøy med resultatet åpnet jeg kjøleskapet for å rydde litt og så forskrekket at manometeret fortsatt stod på 3 bar! :bank2:
Jeg måtte bare le når jeg oppdaget at jeg hadde tappet stresskarbonert øl på 3 bar uten skummproblemer! Perlick med flytkontroll er neppe nødvendig, men de fungerer altså helt topp! :skitbra:
Nå kommer vi imidlertid til tabben: I går tappet jeg en ESB på fat. Ruset av siste suksess så gjorde jeg nøyaktig som sist :skitbra:
Kjøl fat, på med co2, masse trykk, rist en stund, bare la trykket være høyt ingen fare å tappe alikevell..... Så koblet jeg på min nyvaskede ølline med en av mine fantastiske nyvaskede perlickkraner i enden. Jeg må bare si at disse kranene er helt rå! Om det skulle være noe å utsette så måtte det være at man må huske å sette de i stengt posisjon før man kobler opp fatet.... :bank2:
Resultatet var 1-2 desiliter øl spraylakkert ut over kjøkkengulvet, jeg brøt nok også lydmuren rundt kjøleskapdøra og stengte kranen..... :bank2: :bank2: :bank2:
Nå hadde jeg hell i uhell da flytkontrollen stod på minimum slik at det ikke var det helt store kvantumet som gikk til spille, jeg elsker mine Perlick-kraner! :skitbra: :skitbra: :skitbra:
Rent vederstyggelig er de jo ikke å iaktta heller og er nok mye av grunnen til at min samboer lot meg ha øleskapet inne i leiligheten :skitbra: