Har nå brygget i flere år og ennå ikke opplevd noen store problemer, helt til jeg skulle brygge en weissbier som ble anbefalt. Fulgte følgende oppskrift:
https://www.brewtoad.com/recipes/weihenstephaner-hefeweissbier-clone
Eneste forskjellen fra andre ganger jeg har brygget er at jeg tilsatte ris skall som ble anbefalt å bruke på bryggselv fordi dette skal forhindre at mesken blir helt "melete" som er greit. Etter brygget var laget som i oppskriften så ble det raskt kjølt ned og satt i rom med 20-22 grader for å gjære. Hadde 2 stk pakker tørrgjær oppi og har nå stått i 2-3 dager uten at det har begynt å gjære.. Kikket oppi og da ser man gjærpartiklene men ser ikke ut som noe har blitt "brukt" opp og ingen gjæring. Legger ved et bilde av hvordan det ser ut. Det jeg lurer på nå er hvordan kan dette reddes, skal jeg kjøpe mer gjær og hive oppi? Eller bare la det stå? Noen tips?
https://www.brewtoad.com/recipes/weihenstephaner-hefeweissbier-clone
Eneste forskjellen fra andre ganger jeg har brygget er at jeg tilsatte ris skall som ble anbefalt å bruke på bryggselv fordi dette skal forhindre at mesken blir helt "melete" som er greit. Etter brygget var laget som i oppskriften så ble det raskt kjølt ned og satt i rom med 20-22 grader for å gjære. Hadde 2 stk pakker tørrgjær oppi og har nå stått i 2-3 dager uten at det har begynt å gjære.. Kikket oppi og da ser man gjærpartiklene men ser ikke ut som noe har blitt "brukt" opp og ingen gjæring. Legger ved et bilde av hvordan det ser ut. Det jeg lurer på nå er hvordan kan dette reddes, skal jeg kjøpe mer gjær og hive oppi? Eller bare la det stå? Noen tips?