Aleksander_B
Norbrygg-medlem
Er litt i tvil om hva jeg skal gjøre på bryggedagen med jule alen.
Jeg så på "hvordan brygge med all-grain" demoen som er lagt ut på bryggselv.no
Total vannmengdesom er brukt der er 16L innmesking + 7 liter utmesking + 14 liter skylling = 37L totalt.
Jeg har regnet litt for meg selv og kommet frem til:
* 10,4l vann vil bli tatt opp i malten.
* ca 1,5l vann blir liggende igjen i meskekar
* ca 1-1,5 liter blir trub
Da blir total vannmengde før koking: 37 liter - 10,4 liter = 26,6 liter vann - 1,5 liter svinn i meskekar(deadspace) = tot. 24,1 liter
Fordamping iløpet av 90 min = 2,4 liter (Ca 10%) - 1,5 liter trub = 20,2 liter vørter til gjæring.
Mulig jeg har tatt mye feil her.
Bør jeg bare bruke den anvisningen som du har lagt ut, eller må (hvor) jeg justere noen plass her for å få 25 liter ferdig vørter?
Jeg så på "hvordan brygge med all-grain" demoen som er lagt ut på bryggselv.no
Total vannmengdesom er brukt der er 16L innmesking + 7 liter utmesking + 14 liter skylling = 37L totalt.
Jeg har regnet litt for meg selv og kommet frem til:
* 10,4l vann vil bli tatt opp i malten.
* ca 1,5l vann blir liggende igjen i meskekar
* ca 1-1,5 liter blir trub
Da blir total vannmengde før koking: 37 liter - 10,4 liter = 26,6 liter vann - 1,5 liter svinn i meskekar(deadspace) = tot. 24,1 liter
Fordamping iløpet av 90 min = 2,4 liter (Ca 10%) - 1,5 liter trub = 20,2 liter vørter til gjæring.
Mulig jeg har tatt mye feil her.
Bør jeg bare bruke den anvisningen som du har lagt ut, eller må (hvor) jeg justere noen plass her for å få 25 liter ferdig vørter?