Hei, Fikk en liten brygge ånd over meg og bestemte meg for å ''oppgradere'' brygge utstyret mitt.
Kjøpte meg Ferminator, Farmzilla gjæringsdunk med mulighet for å gjære under trykk og kegoartorer
Bestemte meg for å brygge cider av typen Mangrove Jack Mixed berry https://www.olbrygging.no/mangrove-...kstraktsett-eplecider-med-bringebær-og-solbær
Jeg glemte å måle OG før gjæringen ble satt igang. i starten gjæret jeg kun med ''gjæringslås'' men etter 3 dager hadde jeg lyst til å prøve å gjære under trykk ''sikkert veldig dumt av meg'', Der låg jeg på ca 0.6 bar. Målte FG idag til 1004, (er dag 6 og ifølge bruksannvisningen skal den kunne tappest imorgen) har forøvrig tengt å 5 liter på en plastkanne kjøpt på Europris (til brygging) resten skal på ett 19 liters cornelius fat
Her har jeg noen spørsmål:
1: Kan jeg gjære cider under trykk?
2: om jeg kan gjære cideren under trykk, hva burde trykket være? og kan jeg bruke samme trykket for gjæring av øl?
3: Er det noen måte jeg kan finne alkohol nivået uten OG?
4: Kan cideren bli ødelagt om den kommer i kontakt med luft under overføring til fat og kanne?
5: Ciderern som skal på kanne tengte jeg å ha flat, mens det som skal på cornelius fatet skal karboneres, kan jeg bare tappe det på kannen uten noe videre?
6: Hvilket trykk skal jeg ha på fatet for tvangskarbonering og serveringstrykk? 3-4 Grader
har brygget litt før, men etter en del research nå så har jeg funnet ut att det er mye jeg burde vist da, så nå med nytt utstyr ønsker jeg å lære mer, er fortsatt i opplæringsfasen.
om noen har noen tips, triks og mer informasjon så setter jeg stor pris på det!
Takker så mye for alle svar jeg kan få!
Kjøpte meg Ferminator, Farmzilla gjæringsdunk med mulighet for å gjære under trykk og kegoartorer
Bestemte meg for å brygge cider av typen Mangrove Jack Mixed berry https://www.olbrygging.no/mangrove-...kstraktsett-eplecider-med-bringebær-og-solbær
Jeg glemte å måle OG før gjæringen ble satt igang. i starten gjæret jeg kun med ''gjæringslås'' men etter 3 dager hadde jeg lyst til å prøve å gjære under trykk ''sikkert veldig dumt av meg'', Der låg jeg på ca 0.6 bar. Målte FG idag til 1004, (er dag 6 og ifølge bruksannvisningen skal den kunne tappest imorgen) har forøvrig tengt å 5 liter på en plastkanne kjøpt på Europris (til brygging) resten skal på ett 19 liters cornelius fat
Her har jeg noen spørsmål:
1: Kan jeg gjære cider under trykk?
2: om jeg kan gjære cideren under trykk, hva burde trykket være? og kan jeg bruke samme trykket for gjæring av øl?
3: Er det noen måte jeg kan finne alkohol nivået uten OG?
4: Kan cideren bli ødelagt om den kommer i kontakt med luft under overføring til fat og kanne?
5: Ciderern som skal på kanne tengte jeg å ha flat, mens det som skal på cornelius fatet skal karboneres, kan jeg bare tappe det på kannen uten noe videre?
6: Hvilket trykk skal jeg ha på fatet for tvangskarbonering og serveringstrykk? 3-4 Grader
har brygget litt før, men etter en del research nå så har jeg funnet ut att det er mye jeg burde vist da, så nå med nytt utstyr ønsker jeg å lære mer, er fortsatt i opplæringsfasen.
om noen har noen tips, triks og mer informasjon så setter jeg stor pris på det!
Takker så mye for alle svar jeg kan få!