Er det noen her som har prøvd seg på å brygge historisk IPA ala Burton rundt 1850?
Jeg har litt tanker om dette, og ser for meg noe slikt:
- OG/FG rundt 1070/1008
- IBU 100+, rikelige mengder EKG
- Ekstra lys Maris Otter malt, blir nok det nærmeste jeg kommer ekstra pale malt som ble brukt opprinnelig
- Primer gjæring med WLP-007 Dry english ale
- Sekunder gjæring med WLP-645, brettanomyces claussenii
- Lyst eikespon?
- Lagres 1 år
Det var sannsynligvis denne brettkulturen som ga sekundergjæringen til den opprinnelige IPA under lagring og transport. Så dette blir sannsynligvis den mest den mest korrekte måten å brygge ett slikt øl på. Alt lagret øl fra denne tiden var nok brettinfisert og dette er typen de har tatt vare på som var vanlig i engelsk ale og identifisert i tønner som ble brukt til IPA eksport. Jeg driver også å vurderer om jeg skal smakssette med eikespon for å få litt av den samme smaken som tønnene ølet ble lagret i bidro med. Men jeg er redd for at det skal bli for mye, så det blir nok ikke tilsatt på hele batchen i starten.
Erfaringer og gode ideer rundt dette mottas med takk
Jeg har litt tanker om dette, og ser for meg noe slikt:
- OG/FG rundt 1070/1008
- IBU 100+, rikelige mengder EKG
- Ekstra lys Maris Otter malt, blir nok det nærmeste jeg kommer ekstra pale malt som ble brukt opprinnelig
- Primer gjæring med WLP-007 Dry english ale
- Sekunder gjæring med WLP-645, brettanomyces claussenii
- Lyst eikespon?
- Lagres 1 år
Det var sannsynligvis denne brettkulturen som ga sekundergjæringen til den opprinnelige IPA under lagring og transport. Så dette blir sannsynligvis den mest den mest korrekte måten å brygge ett slikt øl på. Alt lagret øl fra denne tiden var nok brettinfisert og dette er typen de har tatt vare på som var vanlig i engelsk ale og identifisert i tønner som ble brukt til IPA eksport. Jeg driver også å vurderer om jeg skal smakssette med eikespon for å få litt av den samme smaken som tønnene ølet ble lagret i bidro med. Men jeg er redd for at det skal bli for mye, så det blir nok ikke tilsatt på hele batchen i starten.
Erfaringer og gode ideer rundt dette mottas med takk