k.ped
Norbrygg-medlem
Hei! Spørsmål angående brygging av lager!
Når hovedgjæringa er over ser jeg at man oppgir at ølet lagres kaldt i flere uker,er dette før flasking? Hvis man gjærer det ut i kjøleskap på feks 8 grader for så å senke temp mot 1 grad i eks ant. uker på dunken. For så å tappe på flasker og karbonere naturlig? Er det sånn man egentlig bør gjøre det? hvis man ønsker naturlig karbonering eller slik jeg har gjort; Tappe det på flasker etter gjæringa er helt over pluss noen dager. Sette flaskene varmt til karbonering i 2 uker. for så å lagre det kaldt i kjøleskap ned mot 1 grad?
Er ikke helt sikker på hva forskjellen vil være,men man får kanskje klarere øl ved å la det stå så lenge på gjærkaka,eller er det uheldig? Bør det da stikkes om før lagring på dunk. Er vel da en viss fare for infeksjon.?
Har klart å lage ganske godt øl, Er godt etter karbonering,men virker som det sakte men sikkert blir infisert på flaskene under lagring kaldt, siste batch var best med det samme etter karbonering men blir mere og mere syrlig synes jeg det virker som.
Har sterilisert flaskene i ovn på 175 grader i nærmere 2 timer.
kenneth
Når hovedgjæringa er over ser jeg at man oppgir at ølet lagres kaldt i flere uker,er dette før flasking? Hvis man gjærer det ut i kjøleskap på feks 8 grader for så å senke temp mot 1 grad i eks ant. uker på dunken. For så å tappe på flasker og karbonere naturlig? Er det sånn man egentlig bør gjøre det? hvis man ønsker naturlig karbonering eller slik jeg har gjort; Tappe det på flasker etter gjæringa er helt over pluss noen dager. Sette flaskene varmt til karbonering i 2 uker. for så å lagre det kaldt i kjøleskap ned mot 1 grad?
Er ikke helt sikker på hva forskjellen vil være,men man får kanskje klarere øl ved å la det stå så lenge på gjærkaka,eller er det uheldig? Bør det da stikkes om før lagring på dunk. Er vel da en viss fare for infeksjon.?
Har klart å lage ganske godt øl, Er godt etter karbonering,men virker som det sakte men sikkert blir infisert på flaskene under lagring kaldt, siste batch var best med det samme etter karbonering men blir mere og mere syrlig synes jeg det virker som.
Har sterilisert flaskene i ovn på 175 grader i nærmere 2 timer.
kenneth