Er carapils og caramel pils det samme, bare fra forskjellig leverandør?
Ifølge det som står beskrevet på nettsiden deres er jeg ikke så sikker på det. De beskriver det som et lyst caramel malt.Jeg er ganske sikker på at Cara Pils fra Best Bestmalz også er det man kan kalle dextrinemalt
Stoler mer på Bestmalz enn Bryggselv..
Nei,det er det faktisk ikke..Poenget er vel at dextrinemalt er per definisjon et lyst caramalt
Nei,det er det faktisk ikke..
Fryktelig dårlig å ikke finne kilden jeg har det fra her nå,men mener bestemt å ha lest at dekstrin malt absolutt ikke er et caramel malt. Carapils har jeg brukt mye, å det gir ikke smak,men absolutt munnfølelse og skum. Bestmalz skriver deres caramel pils gir en distinkt smak, og det bekrefter det litt for meg.Bryggselv påstår i alle fall det:
Carapils 5/2.4
Et svært lyst karamellmalt fra tyske Bestmalz. Også kjent som dextrin-malt.
Scott Janish gjorde et eksperiment med dekstrinmalt (Dextrins and Mouthfeel - Scott Janish). Han fant at det hadde liten effect. Briess påstår at dekstrinene i deres dekstrinmalt er omdannet, slik at det ikke brytes ned av amylasen i mesken, men det ser heller tvilsomt ut.
Jeg har aldri merket noen effekt av det, og tror ikke det er noe poeng i å bruke det.
Fryktelig dårlig å ikke finne kilden jeg har det fra her nå,men mener bestemt å ha lest at dekstrin malt absolutt ikke er et caramel malt. Carapils har jeg brukt mye, å det gir ikke smak,men absolutt munnfølelse og skum. Bestmalz skriver deres caramel pils gir en distinkt smak, og det bekrefter det litt for meg.
Carapils =Briess Caramel pils= BestmalzDenne, kanskje: Dextrin Malt - Carapils and Maltodextrin | MoreBeer Men det gjelder jo Briess' dekstrinmalt.
Jeg skjønner jo ikke helt poenget med å hive en masse dekstriner oppi mesken. Hvis det ikke er noe spesielt med dem, vil de jo bare bli hakket opp av amylasen. Dette har jeg hørt fra andre enn Scott Janish, også - bl.a. en profesjonell brygger på en podcast (som jeg selvfølgelig ikke finner igjen nå.)
Carapils og Caramel Pils er vel det samme - det har bare byttet navn, tror jeg?
Carapils =Briess Caramel pils= Bestmalz
Carafoam = weyermann .
Bruker det ikke mye lenger jeg heller. I starten på min bryggekarriere fikk jeg det for meg at jeg trang å ha det med i alle oppskriftene mine Så det ble litt ufrivillig læring på en måte.
Spørsmål om carapils, carafoam og caramel pils forvirrer meg.
Jeg fant denne bloggen som kanskje kan gi en god forklaring og en løsning på mysteriet?
Carapils: The Most Misunderstood Malt