1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Carapils/caramel pils, ett fett?

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av Thornbridge, 20 Feb 2019.

  1. Thornbridge

    Thornbridge
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Er carapils og caramel pils det samme, bare fra forskjellig leverandør?
     
  2. Ølhund80

    Ølhund80
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    I utgangspunktet ser det ikke ut som samme malt. Carapils er egentlig ikke et caramel malt ifølge produsent (briess) ,men heller et dekstrin malt. Caramel pils fra Best er utfra hva jeg kan se et caramel malt. Tror Weyermann har et malt de kaller Carafoam som er temmelig likt Carapils...
     
  3. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Jeg er ganske sikker på at Cara Pils fra Best Bestmalz også er det man kan kalle dextrinemalt
     
  4. Ølhund80

    Ølhund80
    Expand Collapse
    Registrert bruker

  5. Ølhund80

    Ølhund80
    Expand Collapse
    Registrert bruker

  6. Ølhund80

    Ølhund80
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Sikkert ikke himmel og hav imellom,men et caramel malt vil gi et tydelig smaksbidrag hvis brukt i høyere kvantum kontra et rent dekstrin malt..
     
  7. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Poenget er vel at dextrinemalt er per definisjon et lyst caramalt
     
  8. Ølhund80

    Ølhund80
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Nei,det er det faktisk ikke..
     
  9. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bryggselv påstår i alle fall det:
    Carapils 5/2.4

    Et svært lyst karamellmalt fra tyske Bestmalz. Også kjent som dextrin-malt.

    Scott Janish gjorde et eksperiment med dekstrinmalt (Dextrins and Mouthfeel - Scott Janish). Han fant at det hadde liten effect. Briess påstår at dekstrinene i deres dekstrinmalt er omdannet, slik at det ikke brytes ned av amylasen i mesken, men det ser heller tvilsomt ut.

    Jeg har aldri merket noen effekt av det, og tror ikke det er noe poeng i å bruke det.
     
  10. Ølhund80

    Ølhund80
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Fryktelig dårlig å ikke finne kilden jeg har det fra her nå,men mener bestemt å ha lest at dekstrin malt absolutt ikke er et caramel malt. Carapils har jeg brukt mye, å det gir ikke smak,men absolutt munnfølelse og skum. Bestmalz skriver deres caramel pils gir en distinkt smak, og det bekrefter det litt for meg. ;)
     
    Finn Berger liker dette.
  11. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Denne, kanskje: Dextrin Malt - Carapils and Maltodextrin | MoreBeer Men det gjelder jo Briess' dekstrinmalt.

    Jeg skjønner jo ikke helt poenget med å hive en masse dekstriner oppi mesken. Hvis det ikke er noe spesielt med dem, vil de jo bare bli hakket opp av amylasen. Dette har jeg hørt fra andre enn Scott Janish, også - bl.a. en profesjonell brygger på en podcast (som jeg selvfølgelig ikke finner igjen nå;).)

    Carapils og Caramel Pils er vel det samme - det har bare byttet navn, tror jeg?
     
    loebrygg liker dette.
  12. Ølhund80

    Ølhund80
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Carapils =Briess Caramel pils= Bestmalz
    Carafoam = weyermann .
    Bruker det ikke mye lenger jeg heller. I starten på min bryggekarriere fikk jeg det for meg at jeg trang å ha det med i alle oppskriftene mine :eek: Så det ble litt ufrivillig læring på en måte. :p
     
    Finn Berger liker dette.
  13. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Aha - det forklarer hvorfor BestMalz har byttet navn på det, ja.

    Samme med meg - fikk en forståelse av at det var veldig lurt å bruke litt carapils. Nå bruker jeg det bare hvis jeg brygger en oppskrift hentet annetsteds fra som har det.
     
    Ølhund80 liker dette.

Del denne siden