Hei
Har frem til nå kun brygget ferdige ølsett, og er veldig fornøyd med resultatene. Har blant annet en 7Fjell Vinter som godgjør seg (det som har overlevd julen) og 7Fjell Svartediket som fortsatt er temmelig ung (4 uker på flaske), samt litt forskjellig fra Vestbrygg
Har et ønske om å brygge en "egenkomponert" øl, og jeg har satt sammen en oppskrift som er inspirert av en del tyvtitt på brewersfriend.com.
Er det noen mer erfarne som kan gi en tilbakemelding på dette?
Til info er oppsettet BIAB med 30 liters kjele, og jeg går heller etter OG enn volum.
5000 g - United Kingdom - Maris Otter Pale (62%)
1700 g - United Kingdom - Golden Promise (21.1%)
300 g - United Kingdom - Black Patent (3.7%)
250 g - United Kingdom - Chocolate (3.1%)
250 g - United Kingdom - Roasted Barley (3.1%)
220 g - United Kingdom - Crystal 90L (2.7%)
200 g - United Kingdom - Malted Naked Oats (2.5%)
150 g - United Kingdom - Dark Crystal 80L (1.9%)
36 g - Northern Brewer, Type: Pellet, AA: 7.8, Use: Boil for 90 min, IBU: 31.8
26 g - Cascade, Type: Pellet, AA: 7, Use: Boil for 20 min, IBU: 11.67
Wyeast - Irish Ale 1084
Original Gravity: 1.078
Final Gravity: 1.021
ABV (standard): 7.52%
IBU (tinseth): 43.47
SRM (ebcmorey): 78.8
Har frem til nå kun brygget ferdige ølsett, og er veldig fornøyd med resultatene. Har blant annet en 7Fjell Vinter som godgjør seg (det som har overlevd julen) og 7Fjell Svartediket som fortsatt er temmelig ung (4 uker på flaske), samt litt forskjellig fra Vestbrygg
Har et ønske om å brygge en "egenkomponert" øl, og jeg har satt sammen en oppskrift som er inspirert av en del tyvtitt på brewersfriend.com.
Er det noen mer erfarne som kan gi en tilbakemelding på dette?
Til info er oppsettet BIAB med 30 liters kjele, og jeg går heller etter OG enn volum.
5000 g - United Kingdom - Maris Otter Pale (62%)
1700 g - United Kingdom - Golden Promise (21.1%)
300 g - United Kingdom - Black Patent (3.7%)
250 g - United Kingdom - Chocolate (3.1%)
250 g - United Kingdom - Roasted Barley (3.1%)
220 g - United Kingdom - Crystal 90L (2.7%)
200 g - United Kingdom - Malted Naked Oats (2.5%)
150 g - United Kingdom - Dark Crystal 80L (1.9%)
36 g - Northern Brewer, Type: Pellet, AA: 7.8, Use: Boil for 90 min, IBU: 31.8
26 g - Cascade, Type: Pellet, AA: 7, Use: Boil for 20 min, IBU: 11.67
Wyeast - Irish Ale 1084
Original Gravity: 1.078
Final Gravity: 1.021
ABV (standard): 7.52%
IBU (tinseth): 43.47
SRM (ebcmorey): 78.8