"De" sier at flaskekarbonert smaker bedre enn fra fat, så ta tenkte jeg å teste å karbonere på fat jeg har kjøpt inn: http://i.ebayimg.com/00/s/MTYwMFgxM...p/$T2eC16R,!y0E9s2S6corBRfQEpz-Qg~~60_35.JPG Har kjøpt to stk. Disse har inn og overtrykksventil i samme kobling på toppen i lokket.. og en stor fordel: jeg kan tørhumle rett i fatet :skitbra:
Spørsmålet er da: Noen andre som har testet slik tønne og som har erfaring å dele? Og hvor mye primingsukker bør jeg bruke (Black Cascadian/Dark IPA på ca 6%)? NB! Tønnen er ment for britisk stil på karboneringen, så det skal ikke være tilsvarende 1+ bar som vi gjerne bruker på coneliusfatene i kjøleskap.
Informasjon fra importør:
"23 liters trykktønner i plast med lokk og sikkerhetsventil er et bra
alternativ for engelsk øl med lavt kullsyreinnhold. I disse ettergjærer
man hele ølsettet. Ettersom man i England foretrekker øl med lavt
kullsyreinnhold er tønnen konstruert for ca. halvparten av det trykket
som vi nordmenn er vant med."
Spørsmålet er da: Noen andre som har testet slik tønne og som har erfaring å dele? Og hvor mye primingsukker bør jeg bruke (Black Cascadian/Dark IPA på ca 6%)? NB! Tønnen er ment for britisk stil på karboneringen, så det skal ikke være tilsvarende 1+ bar som vi gjerne bruker på coneliusfatene i kjøleskap.
Informasjon fra importør:
"23 liters trykktønner i plast med lokk og sikkerhetsventil er et bra
alternativ for engelsk øl med lavt kullsyreinnhold. I disse ettergjærer
man hele ølsettet. Ettersom man i England foretrekker øl med lavt
kullsyreinnhold er tønnen konstruert for ca. halvparten av det trykket
som vi nordmenn er vant med."