Cervisiam Jungle Juice klone hjelp

Ja, det kommer ganske fint fram på linken jeg la ved. Ser de forsøkte å bytte ut Nelson Sauvin ved et tidligere brygg, men nå hadde tatt det tilbake igjen.
Har noen noen konkrete forslag eller andre oppskrifter å anbefale?
 
Jungle Juice er humlet med Mosaic, Amarillo, Nelson, Citra og litt Chinook i den siste utgaven man fant på polet. Det står på flaska også, forsåvidt. Rundt 2,5G/L av hver. Deretter er den tørrhumlet med en blanding av Nelson, Mosaic og Citra (4g/L). Halvparten av humlen går i ved 5 min, resten i WP. Vi bruker svært symbolske 100g Saaz til bitterhumle på 2000L. Simcoe røyk ut, men det er mulig at den havner tilbake grunnet tilgjengelighet på humlesorter.

Vi har variert litt på gjæren:

Batch 1 - US-05
Batch 2 - WLP060
Batch 3 - WP0002

Det er mulig vi bruker Conan på en fremtidig batch, ettersom vi får den tilgjengelig til et annet brygg.

Ellers er maltsammensetning som følger:

Pilsner: 40%
Pale: 30%
Hvetemalt: 10%
Druesukker: 10%
Carapils: 5%
Flaket havre: 5%

Med alle gjærstrains har vi startet på 18C og latt den banke på til 20C, holdt den der til det roer seg ned. Tørrhumlingen går i doser på 3 kg over et par uker. Lang cold crash, og ikke minst vannbehandling. Vi justerer vannet med burton-profil, tung på gipsen. Litt mer enn det Gahr/Palmer nevner i sine artikler, men det er basert på vannprofilen i maridalsvannet.
 
Jungle Juice er humlet med Mosaic, Amarillo, Nelson, Citra og litt Chinook i den siste utgaven man fant på polet. Det står på flaska også, forsåvidt. Rundt 2,5G/L av hver. Deretter er den tørrhumlet med en blanding av Nelson, Mosaic og Citra (4g/L). Halvparten av humlen går i ved 5 min, resten i WP. Vi bruker svært symbolske 100g Saaz til bitterhumle på 2000L. Simcoe røyk ut, men det er mulig at den havner tilbake grunnet tilgjengelighet på humlesorter.

Vi har variert litt på gjæren:

Batch 1 - US-05
Batch 2 - WLP060
Batch 3 - WP0002

Det er mulig vi bruker Conan på en fremtidig batch, ettersom vi får den tilgjengelig til et annet brygg.

Ellers er maltsammensetning som følger:

Pilsner: 40%
Pale: 30%
Hvetemalt: 10%
Druesukker: 10%
Carapils: 5%
Flaket havre: 5%

Med alle gjærstrains har vi startet på 18C og latt den banke på til 20C, holdt den der til det roer seg ned. Tørrhumlingen går i doser på 3 kg over et par uker. Lang cold crash, og ikke minst vannbehandling. Vi justerer vannet med burton-profil, tung på gipsen. Litt mer enn det Gahr/Palmer nevner i sine artikler, men det er basert på vannprofilen i maridalsvannet.

Dette ØLet er veldig godt! Jeg kjøpte 2 flasker nå i sommer, men klarte å knuse den ene ved er uhell da kjøleboksen deiste i gulvet på vei inn på et hotel :-( Kunne godt tenkt meg å lage noe lignende men gjerne litt svakere alkoholprosent. Har du/ dere noen anbefaling for å få til det? Er vel ikke bare å redusere maltmengde? Og hva betyr at du har i resten av humlen i WP? Ny her så setter STOR pris på tilbakemelding!


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Ja, og da vil jeg redusere litt på sukkeret, kanskje ned til 5%
WP: Whirlpool, idet du slår av plata
 
Dette ØLet er veldig godt! Jeg kjøpte 2 flasker nå i sommer, men klarte å knuse den ene ved er uhell da kjøleboksen deiste i gulvet på vei inn på et hotel :-( Kunne godt tenkt meg å lage noe lignende men gjerne litt svakere alkoholprosent. Har du/ dere noen anbefaling for å få til det? Er vel ikke bare å redusere maltmengde? Og hva betyr at du har i resten av humlen i WP? Ny her så setter STOR pris på tilbakemelding!


Sent from my iPhone using Tapatalk
takk for svar! Når skal bitterhumle i? Eller: enda bedre: Har du humleskjema?


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Jungle Juice er humlet med Mosaic, Amarillo, Nelson, Citra og litt Chinook i den siste utgaven man fant på polet. Det står på flaska også, forsåvidt. Rundt 2,5G/L av hver. Deretter er den tørrhumlet med en blanding av Nelson, Mosaic og Citra (4g/L). Halvparten av humlen går i ved 5 min, resten i WP. Vi bruker svært symbolske 100g Saaz til bitterhumle på 2000L. Simcoe røyk ut, men det er mulig at den havner tilbake grunnet tilgjengelighet på humlesorter.
 
Takk! Savner fremdeles svar på mine spørsmål..Når skal bitterhumle i?


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Helt
Det er vel ikke så farlig når du tilsetter det ene grammet med saaz (på 20L)...
Helt sant! :) Første gangen jeg setter sammen en oppskrift selv, så beklager litt startvansker. Har forsøkt å lagt alt inn i BrewersFriend. Se her. Kom gjerne med feedback på ting jeg må endre her. Var usikker på druesukker og type malt jeg har valgt i tillegg til gjær. Vil forsøke å få den mest mulig lik den siste bached til Cervisiam, men da gjerne med litt lavere alkoholprosent. Her ser jeg at jeg kommer ut med 7,14% ca dersom jeg tar utgangspunkt i 6 kg med malt.

Alle innspill og tilbakemeldinger tas i mot med STOR takk her! Jeg ønsker å LÆRE! :)
 
Tilbake
Topp