Er det noen som har en oppskrift på en klone? Eller annet godt forslag på en supertropisk DIPA?
http://www.ratebeer.com/beer/cervisiam-jungle-juice/329674/
http://www.ratebeer.com/beer/cervisiam-jungle-juice/329674/
Jungle Juice er humlet med Mosaic, Amarillo, Nelson, Citra og litt Chinook i den siste utgaven man fant på polet. Det står på flaska også, forsåvidt. Rundt 2,5G/L av hver. Deretter er den tørrhumlet med en blanding av Nelson, Mosaic og Citra (4g/L). Halvparten av humlen går i ved 5 min, resten i WP. Vi bruker svært symbolske 100g Saaz til bitterhumle på 2000L. Simcoe røyk ut, men det er mulig at den havner tilbake grunnet tilgjengelighet på humlesorter.
Vi har variert litt på gjæren:
Batch 1 - US-05
Batch 2 - WLP060
Batch 3 - WP0002
Det er mulig vi bruker Conan på en fremtidig batch, ettersom vi får den tilgjengelig til et annet brygg.
Ellers er maltsammensetning som følger:
Pilsner: 40%
Pale: 30%
Hvetemalt: 10%
Druesukker: 10%
Carapils: 5%
Flaket havre: 5%
Med alle gjærstrains har vi startet på 18C og latt den banke på til 20C, holdt den der til det roer seg ned. Tørrhumlingen går i doser på 3 kg over et par uker. Lang cold crash, og ikke minst vannbehandling. Vi justerer vannet med burton-profil, tung på gipsen. Litt mer enn det Gahr/Palmer nevner i sine artikler, men det er basert på vannprofilen i maridalsvannet.
takk for svar! Når skal bitterhumle i? Eller: enda bedre: Har du humleskjema?Dette ØLet er veldig godt! Jeg kjøpte 2 flasker nå i sommer, men klarte å knuse den ene ved er uhell da kjøleboksen deiste i gulvet på vei inn på et hotel :-( Kunne godt tenkt meg å lage noe lignende men gjerne litt svakere alkoholprosent. Har du/ dere noen anbefaling for å få til det? Er vel ikke bare å redusere maltmengde? Og hva betyr at du har i resten av humlen i WP? Ny her så setter STOR pris på tilbakemelding!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Jungle Juice er humlet med Mosaic, Amarillo, Nelson, Citra og litt Chinook i den siste utgaven man fant på polet. Det står på flaska også, forsåvidt. Rundt 2,5G/L av hver. Deretter er den tørrhumlet med en blanding av Nelson, Mosaic og Citra (4g/L). Halvparten av humlen går i ved 5 min, resten i WP. Vi bruker svært symbolske 100g Saaz til bitterhumle på 2000L. Simcoe røyk ut, men det er mulig at den havner tilbake grunnet tilgjengelighet på humlesorter.
Helt sant! Første gangen jeg setter sammen en oppskrift selv, så beklager litt startvansker. Har forsøkt å lagt alt inn i BrewersFriend. Se her. Kom gjerne med feedback på ting jeg må endre her. Var usikker på druesukker og type malt jeg har valgt i tillegg til gjær. Vil forsøke å få den mest mulig lik den siste bached til Cervisiam, men da gjerne med litt lavere alkoholprosent. Her ser jeg at jeg kommer ut med 7,14% ca dersom jeg tar utgangspunkt i 6 kg med malt.Det er vel ikke så farlig når du tilsetter det ene grammet med saaz (på 20L)...
Veldig bra! har fikset! Om det er annet jeg bør justere så hyl GJERNE ut!du må endre til pellets for at det skal bli riktig
Ah! takker! det glemte jeg! har fikset! men heter det "invert sugar" ? Du tenker da på druesukkeret?som sagt så ville jeg halvvert mengden sukker