Etter over 100 batcher med øl var det på tide å prøve cider. Jeg gjorde det enkelt, kjøpte et sett med pærecider fra Mangrove Jacks. Gjæringen forløp normalt og jeg tappet etterhvert cideren over på et corneliusfat for karbonering. Satte trykket til 1,5 bar og i kjøleskap på ca 4-5 grader.
Etter 10-11 dager tappet jeg et testglass som smakt bra og hadde godt, sprudlende kullsyreinnhold. Glad og fornøyd koblet jeg opp Beergun'en og fylte cideren på flaske. Det skummet en del, så jeg måtte fylle flaskene opp til skuldrene, vente litt og fylle opp. Korket umiddelbart hver flaske.
Alt vel så langt.
Så etter et par dager måtte jeg jo ha en smaksprøve. Stor var skuffelsen da cideren var helt flat! Null kullsyre! Ok, tenkte at det var dårlig kork og tok en til, men samme resultat.
Hva kan ha skjedd? Er det noe jeg har misset her? Er det forskjell på fatkarbonering av øl og cider? Noen tanker? Flat cider er ikke noe stas...
Etter 10-11 dager tappet jeg et testglass som smakt bra og hadde godt, sprudlende kullsyreinnhold. Glad og fornøyd koblet jeg opp Beergun'en og fylte cideren på flaske. Det skummet en del, så jeg måtte fylle flaskene opp til skuldrene, vente litt og fylle opp. Korket umiddelbart hver flaske.
Alt vel så langt.
Så etter et par dager måtte jeg jo ha en smaksprøve. Stor var skuffelsen da cideren var helt flat! Null kullsyre! Ok, tenkte at det var dårlig kork og tok en til, men samme resultat.
Hva kan ha skjedd? Er det noe jeg har misset her? Er det forskjell på fatkarbonering av øl og cider? Noen tanker? Flat cider er ikke noe stas...