Cider (norsk)

Noken som har ein ide om korleis eg reknar ut total SG ? og kor langt eg burde la den gjære ut før eg kan tilsette kandisukker for karbonering? Tenkte å bruke 8 g pr l, sidan gjæra ikkje klarer å omgjere alt sukkeret i kandisukkeret ifølge han på butikken
 
Fikk satt cideren min igår kveld etter mye om å men! Noen som har noe formening om hvordan enn skal klarne cideren? var litt fruktkjøtt i de flaskene jeg brukte!
 
Flasket cideren på 0.33 flasker på onsdag med en FG på 0.998, brukte 1 Coopers drops pr flaske men gikk tom på de siste 5 flaskene ble til at jeg heiv 5ml med vanlig sukker pr flaske. Bør disse settes i bomberommet eller går det greit tror dere?
 
Selv på 0.33 flasker?
Jeg tror det er på tide jeg pensjonerer meg. Jeg tenker i gr/liter:(. 15 gr. pr liter begynner å bli mye, og hvis vi snakker bjørnunger, så er vel ikke de så fryktelig solide, heller. Jeg ville nok holde de der under streng oppsikt fremover. Sett dem i hvert fall ikke varmt, men ikke så kaldt at gjæren tar kvelden, heller. Sett dem i ei balje, og legg et laken eller noe annet lignende over dem. Sjekk dem om et par dager.
Jeg vet ikke helt hvordan du skal gå fram, men du vil nok trenge å blø av kullsyre på et tidspunkt. Gjekk dem opp nok til at trykket letter, og trykk korken på igjen etter en stund. Du må sikkert gjenta en gang eller to for å få normalt trykk.

Går vel greit med bare 5 flasker.
 
Jeg tror det er på tide jeg pensjonerer meg. Jeg tenker i gr/liter:(. 15 gr. pr liter begynner å bli mye, og hvis vi snakker bjørnunger, så er vel ikke de så fryktelig solide, heller. Jeg ville nok holde de der under streng oppsikt fremover. Sett dem i hvert fall ikke varmt, men ikke så kaldt at gjæren tar kvelden, heller. Sett dem i ei balje, og legg et laken eller noe annet lignende over dem. Sjekk dem om et par dager.
Jeg vet ikke helt hvordan du skal gå fram, men du vil nok trenge å blø av kullsyre på et tidspunkt. Gjekk dem opp nok til at trykket letter, og trykk korken på igjen etter en stund. Du må sikkert gjenta en gang eller to for å få normalt trykk.

Går vel greit med bare 5 flasker.

Satt de i en plastbalje med håndkle i bunn og over og et tett lokk på. De står i boden med ca 16-18 grader. Tenker jeg jekker de og korker på nytt til uka bare for å være sikker
 
Tilbake
Topp