Hei,
Jeg tenkte å brygge en cider, slik at fruen også kan få noe hjemmelaget som hun liker! Samt at det kan være et fint alternativ å servere gjester.
Tenkte å forsøke meg frem med å kjøpe helt vanlig eplejus på butikken og gjære denne. "Noen" spørsmål:
1. Hvilken gjær er gunstig å benytte til dette?
2. Kan jeg benytte eplejusen direkte, eller bør man vanne ut? koke ned? tilsette noe? sukker?
3. Om sukker/van skal tilsettes, hvilket forhold bør benyttes?
4. Hvor mye sukker pr liter benytter man til priming? Tenkte å benytte brukte Kinn-flasker..
5. har forstått at eplejusen gjærer helt ut... blir cideren da veldig tørr/sur?
6. Kanskje benytte naturkork og champagne-metall-wire... Noen som evt har en slik korkemaskin å låne bort mot noe hjemmebrygg? ( i Oslo).
7. andre tips/råd/vink?
Takknemlig for alle råd!
Jeg tenkte å brygge en cider, slik at fruen også kan få noe hjemmelaget som hun liker! Samt at det kan være et fint alternativ å servere gjester.
Tenkte å forsøke meg frem med å kjøpe helt vanlig eplejus på butikken og gjære denne. "Noen" spørsmål:
1. Hvilken gjær er gunstig å benytte til dette?
2. Kan jeg benytte eplejusen direkte, eller bør man vanne ut? koke ned? tilsette noe? sukker?
3. Om sukker/van skal tilsettes, hvilket forhold bør benyttes?
4. Hvor mye sukker pr liter benytter man til priming? Tenkte å benytte brukte Kinn-flasker..
5. har forstått at eplejusen gjærer helt ut... blir cideren da veldig tørr/sur?
6. Kanskje benytte naturkork og champagne-metall-wire... Noen som evt har en slik korkemaskin å låne bort mot noe hjemmebrygg? ( i Oslo).
7. andre tips/råd/vink?
Takknemlig for alle råd!