Hei!
Leste akkurat en artikkel om Fast Fermentation Test - hovedsaklig går det ut på å lage en mini-gjæringsbatch som
kan gjæres ned med bakegjær e.l. på et par dager for å finne FG i hovedbrygget på forhånd. Dette for nysgjerrighet, eller for å identifisere stuck fermenation e.l.
Så tenkte jeg at det er vel ingen grunn til at man ikke kan tappe av ca. 0.5 liter fra gjæringskaret (eller kokekaret), legge i en teskje gjær og la den stå på magnetrører et par dager før måling av FG?
Er det noen som har tanker om eller har prøvd dette?
Leste akkurat en artikkel om Fast Fermentation Test - hovedsaklig går det ut på å lage en mini-gjæringsbatch som
kan gjæres ned med bakegjær e.l. på et par dager for å finne FG i hovedbrygget på forhånd. Dette for nysgjerrighet, eller for å identifisere stuck fermenation e.l.
Så tenkte jeg at det er vel ingen grunn til at man ikke kan tappe av ca. 0.5 liter fra gjæringskaret (eller kokekaret), legge i en teskje gjær og la den stå på magnetrører et par dager før måling av FG?
Er det noen som har tanker om eller har prøvd dette?