Hei
Jeg prøver å finne ut noe på nettet angående tapping og karbonering av en Guinness clone som jeg har til gjæring.
Det står at nitrogen ikke tas opp i ølet så jeg må karbonere på valing måte med CO₂ og bruke nitrogen til å tappe med ved høyere trykk og benytte en spesiell tappekran.
Andre plasser står det at jeg skal benytte en blanding av 75% Nitrogen og 25% CO₂ for å karbonere og tappe. Hva er vitsen med en slik blanding dersom ikke nitrogen blir tatt opp i ølet? Er det ikke da like greit å karbonere som vanlig med CO₂ og tappe med ren nitrogen?
Hva er blandingen godt for?
Noen som kan svare meg på hvordan jeg skal gjøre det for å få det riktige skummet på min Guinness?
Jeg prøver å finne ut noe på nettet angående tapping og karbonering av en Guinness clone som jeg har til gjæring.
Det står at nitrogen ikke tas opp i ølet så jeg må karbonere på valing måte med CO₂ og bruke nitrogen til å tappe med ved høyere trykk og benytte en spesiell tappekran.
Andre plasser står det at jeg skal benytte en blanding av 75% Nitrogen og 25% CO₂ for å karbonere og tappe. Hva er vitsen med en slik blanding dersom ikke nitrogen blir tatt opp i ølet? Er det ikke da like greit å karbonere som vanlig med CO₂ og tappe med ren nitrogen?
Hva er blandingen godt for?
Noen som kan svare meg på hvordan jeg skal gjøre det for å få det riktige skummet på min Guinness?