Co2 Harvester kit

Jeg har lag en selv av pbwboxer og den kom under det sette du linker til.Har ikke prøvd det under gæring så jeg kan svare på det du snakker om
 

Vedlegg

  • 20180406_174155.jpg
    20180406_174155.jpg
    172,9 KB · Sett: 159
Jeg lagde en sjøl av yoghurtbokser, sånne gummipakninger til gjærlåser og litt pex-rør. Det koster ikke stort. Funker som f...
 
Det kommer vel an på hvor stort gjæringskar du har og hvor store norgesglass du bruker. Standard norgesglass får du vel opp til to liter. Det bør holde for en standard batch.

Edit: En liten advarsel hvis du cold crasher eller utfører lagering på -1 grad. Hvis du ikke har alkohol i væsken i glasset, så fryser den. Og da er du like langt. :(
 
Sist redigert:
Skjønner ikke opplegget!. Staks du starter CC vil luft suges inn I gjærlåsen og du får luft tilbake på dunken. Du må ha en lukket flexibel dunk/ballong som blåses opp med CO2 fra gjæringen, som igjen suges flat/tom under CC. Dersom du lagrer på harde glass/beholdere vil vakumet enten medføre at dunken/beholderne kollapse/implodere eller så vil luft suges inn via utette pakninger. Alternativt kan den fleksible beholderen kobles til gjærlåsen på flaskene...
 
Skjønner ikke opplegget!. Staks du starter CC vil luft suges inn I gjærlåsen og du får luft tilbake på dunken. Du må ha en lukket flexibel dunk/ballong som blåses opp med CO2 fra gjæringen, som igjen suges flat/tom under CC. Dersom du lagrer på harde glass/beholdere vil vakumet enten medføre at dunken/beholderne kollapse/implodere eller så vil luft suges inn via utette pakninger. Alternativt kan den fleksible beholderen kobles til gjærlåsen på flaskene...
Du starter gjæringen med det første glasset fylt med væske. Væsken presses over i det andre glasset etterhvert som det første fylles med co2. Ved cold crash trekker man co2 tilbake og væsken følger etter, tilbake til det første glasset. Fungerer helt fint!
 
Du starter gjæringen med det første glasset fylt med væske. Væsken presses over i det andre glasset etterhvert som det første fylles med co2. Ved cold crash trekker man co2 tilbake og væsken følger etter, tilbake til det første glasset. Fungerer helt fint!
Dersom gass går ut av det siste glasset må noe komme inn I det, såfremt det ikke er trykksatt. Får du undertrykk vil luft lekke inn I systemet et eller annet sted...
Vakum er kraftige saker og pakningene vil ikke kunne forhindre at luft lekker inn....
 
Dersom gass går ut av det siste glasset må noe komme inn I det, såfremt det ikke er trykksatt. Får du undertrykk vil luft lekke inn I systemet et eller annet sted...
Vakum er kraftige saker og pakningene vil ikke kunne forhindre at luft lekker inn....
Det siste glasset går det luft ut av. Luften trekkes tilbake i dette ved CC, mens væsken går tilbake til det første. CO2 i første går tilbake til karet. Funker fint dette.
 
Jeg bruker en 10 l flexibel dunk som fylles helt med C02 fra gjæringen på 35l gjæringskar med typisk 25l øl. Flexibel dunken er nesten flat/tom etter CC, så 1-2 liter CO2 på Norges glasset synes veldig lite. Men er du fornøyd så er du fornøyd :)
 
Jeg bruker en 10 l flexibel dunk som fylles helt med C02 fra gjæringen på 35l gjæringskar med typisk 25l øl. Flexibel dunken er nesten flat/tom etter CC, så 1-2 liter CO2 på Norges glasset synes veldig lite. Men er du fornøyd så er du fornøyd :)
Hva slags fleksibel dunk bruker du?
 
Jeg bruker en 10 l flexibel dunk som fylles helt med C02 fra gjæringen på 35l gjæringskar med typisk 25l øl. Flexibel dunken er nesten flat/tom etter CC, så 1-2 liter CO2 på Norges glasset synes veldig lite. Men er du fornøyd så er du fornøyd :)
Hvis det skulle stemme, må ølet ditt reduseres nesten 30% i volum ved cold crash. Tillater meg å tvile litt.
 
Hvis det skulle stemme, må ølet ditt reduseres nesten 30% i volum ved cold crash. Tillater meg å tvile litt.
Mesteparten kommer nok av redusert CO2 volum, en kjapp beregning tilsier ca 1 l krymp fra 20C til 0C, forutsatt 10l gassvolum. Krymping av væsken tilsvarer ca 0,5l på 25 l væske. Så I teorien skulle det være nok med et 1.5l glass. Belgen blir ikke helt flat sugd, men jeg vil anta at det har vært snakk om 4-5 liter som er blitt borte fra dunken...Skal finmåle litt neste gang....
Det finnes trader her I forumet hvor dette er beregnet mer nøye...
 
Mesteparten kommer nok av redusert CO2 volum, en kjapp beregning tilsier ca 1 l krymp fra 20C til 0C, forutsatt 10l gassvolum. Krymping av væsken tilsvarer ca 0,5l på 25 l væske. Så I teorien skulle det være nok med et 1.5l glass. Belgen blir ikke helt flat sugd, men jeg vil anta at det har vært snakk om 4-5 liter som er blitt borte fra dunken...Skal finmåle litt neste gang....
Det finnes trader her I forumet hvor dette er beregnet mer nøye...
Selv brygger jeg 10-liters batcher, så da er to liter uansett mer enn nok. :) Du må forøvrig regne med krymp i gassen i vanndunken også. Da har du 20 liter co2 som krymper.
 
Selv brygger jeg 10-liters batcher, så da er to liter uansett mer enn nok. :) Du må forøvrig regne med krymp i gassen i vanndunken også. Da har du 20 liter co2 som krymper.
Ja, og I tillegg kommer økt opptak av CO2 I øllet ved CC-temperatur...
 
Tilbake
Topp