Ja, det høres ut som en god idé!
- Da er kanskje ikke dette riktig hobby for deg.
Jeg er virkelig lei meg hvis du blir fornærmet her. Men beklager, Ølsett og instruksene som følger med er ikke seriøs hjemmebrygging. Det er rett og slett en hermetisk kanne med for lite og (ofte) dårlig maltekstrakt, nesten alltid dårlig gjær, dårlige instrukser, og med et flott bilde av en fristende "Mexican cerveza" på. Hvis man gidder å lese litt finner man fort ut at man kan gjøre det bedre og enklere med spraymalt, spesialmalt, ordentlig gjær, og ordentlig humle.
Prøv å søk på "prisbelønnte oppskrifter", og se hvor mange som er basert på ølsett.
Ølsett eller ikke i fremtiden, dette blir min siste post i denne tråden. Lykke til
Hei, har brygget Coopers Mexican Cerveza, med 1 kg Coopers Brew Enhancer 2, 500 gram honning og gjæret som fulgte med. OG1044 etter fire dager er brygget på 1006 og går da utifra at det er ferdig brygget. Syntes egentlig dette gikk veldig fort da forrige brygget tok 7 dager. Det var varmere i rommet der brygge spannene sto og regner med at dette er årsaken. Gjør dette noe med smaken at det gjærer så raskt ? Regner med at det bare er å sette igang med flasking.
Hei Tomwest.
Brygger selv kun elstraktbrygg grunnet plassmangel. Har kun en kjøkkenbenk til rådighet. Har brygget mange forsjellige øl, de aller fleste har vært ganske så vellykket. Kjøper råvarene hos Bryggeland i den grad dette har noen betydning.
Min oppskrift på Mexican Cerveza er som følger:
1 Boks Coopers Mexican Cerveza.
1 Boks Coopers Light Malt Extract
Og medfølende gjær.
Enklere blir det ikke og jeg synes dette ble et godt øl. Friskt og lett til varme sommerkvelder.
Lykke til.
Meg klarer du ikke å fornærme, så det trenger du ikke å være redd for. Å frustrere meg er dog en helt annen ting.
Problemet mitt her er at du har en idé jeg ikke forstår om at "seriøs brygging" er det eneste som gjelder. TS spør ikke om hva som er "seriøs hjemmebrygging", og da er det heller ingen grunn til at du skal komme med et ovenfra-og-ned-perspektiv.
Videre kommer du med en rekke påstander; (ofte) dårlig maltekstrakt, nesten alltid dårlig gjær og dårlige instrukser. Hvor er kildene dine? Har du bakgrunn som organisk kjemiker eller mikrobiolog og har sammenlignet ingrediensene fra et større utvalg produsenter? Eller har du kanskje en link til noen som har det?
Dårlige instrukser sier du. Ja vel, og i hvor mange år har folk fra ulike land og ulike bakgrunner laget slike sett med gode resultater? Gode må naturligvis her sees i sammenheng med hva det er snakk om, nemmelig ølsett.
Den siste påstanden din grenser til det vanvittige. Hvordan i alle dager kan det være enklere å anskaffe seg kunnskap om ingredienser (maltekstrakt, malt, humle og gjær), finne en nevnte ingredienser og finne en oppskrift enn å kjøpe en boks på Europris? Det er rett og slett ikke mulig.
Så kommer et tullete utsagn om ølsett og prisbelønnete oppskrifter. Hjelpes! Vi snakker ikke her om å vinne en konkurranse. Denne tråden handler faktisk om et menneske som lurer på om h*n bør være usikker på ølet sitt siden det tok kort tid å gjær ut. Ikke dra diskusjonen ut av alle proporsjoner!
Til slutt vil jeg beklage til TS for at jeg har dratt denne tråden vekk fra tema, men jeg blir raskt oppildnet når jeg ser elitisme på fora slik som dette.
-Deluze
Tar tilbake greiene om siste post, for dette må rett og slett adresseres:
"Problemet mitt her er at du har en idé jeg ikke forstår om at "seriøs brygging" er det eneste som gjelder. TS spør ikke om hva som er "seriøs hjemmebrygging", og da er det heller ingen grunn til at du skal komme med et ovenfra-og-ned-perspektiv."
Dette er ikke en "ovenfra og ned" greie, men rett og slett råd. For å få et best mulig øl i forhold til tidsinvesteringen. Dette kan man ikke synse om; det finnes plenty dokumentasjon på råvarer og metode. Hvorfor ikke lære seg "best practice" først som sist?
Dårlige instrukser sier du. Ja vel, og i hvor mange år har folk fra ulike land og ulike bakgrunner laget slike sett med gode resultater? Gode må naturligvis her sees i sammenheng med hva det er snakk om, nemmelig ølsett. Har aldri hørt en eneste rapport om et fantastisk øl, basert på ølsett, hvor bryggeren har fulgt instruksene eller pimpet med brew enhancer. Følger man instruksjonene til ølsett smaker det dassvann, uansett!! Er du i tvil, test dette med en av dommerne i Norbrygg! Jeg er sikker på at de vil være behjelpelig her! (Meg selv inkludert)
Den siste påstanden din grenser til det vanvittige. Hvordan i alle dager kan det være enklere å anskaffe seg kunnskap om ingredienser (maltekstrakt, malt, humle og gjær), finne en nevnte ingredienser og finne en oppskrift enn å kjøpe en boks på Europris? Det er rett og slett ikke mulig.) Poenget er at boksen fra Europris er RÆVVA. Den er overpriset og dårlig Det finnes mange bedre veier til Rom. Å brygge øl er ikke like enkelt som å blande husholdningssaft. Vannvittig. Ølsett med medfølgende instruksjoner har ingenting med brygger-faget å gjøre. Det er hovedbudskapet her.
Så kommer et tullete utsagn om ølsett og prisbelønnete oppskrifter. Hjelpes! Vi snakker ikke her om å vinne en konkurranse. Denne tråden handler faktisk om et menneske som lurer på om h*n bør være usikker på ølet sitt siden det tok kort tid å gjær ut. Ikke dra diskusjonen ut av alle proporsjoner! Han/Hun bør definitivt være usikker på ølet sitt dersom han/hun brygger med ølsett med medfølgende gjær og følger instruksjonene. Erfaring og analyse av ingrediensene gir svaret. Ferdig snakka.
Tar tilbake greiene om siste post, for dette må rett og slett adresseres:
"Problemet mitt her er at du har en idé jeg ikke forstår om at "seriøs brygging" er det eneste som gjelder. TS spør ikke om hva som er "seriøs hjemmebrygging", og da er det heller ingen grunn til at du skal komme med et ovenfra-og-ned-perspektiv."
Dette er ikke en "ovenfra og ned" greie, men rett og slett råd. For å få et best mulig øl i forhold til tidsinvesteringen. Dette kan man ikke synse om; det finnes plenty dokumentasjon på råvarer og metode. Hvorfor ikke lære seg "best practice" først som sist?
Dårlige instrukser sier du. Ja vel, og i hvor mange år har folk fra ulike land og ulike bakgrunner laget slike sett med gode resultater? Gode må naturligvis her sees i sammenheng med hva det er snakk om, nemmelig ølsett. Har aldri hørt en eneste rapport om et fantastisk øl, basert på ølsett, hvor bryggeren har fulgt instruksene eller pimpet med brew enhancer. Følger man instruksjonene til ølsett smaker det dassvann, uansett!! Er du i tvil, test dette med en av dommerne i Norbrygg! Jeg er sikker på at de vil være behjelpelig her! (Meg selv inkludert)
Den siste påstanden din grenser til det vanvittige. Hvordan i alle dager kan det være enklere å anskaffe seg kunnskap om ingredienser (maltekstrakt, malt, humle og gjær), finne en nevnte ingredienser og finne en oppskrift enn å kjøpe en boks på Europris? Det er rett og slett ikke mulig.) Poenget er at boksen fra Europris er RÆVVA. Den er overpriset og dårlig Det finnes mange bedre veier til Rom. Å brygge øl er ikke like enkelt som å blande husholdningssaft. Vannvittig. Ølsett med medfølgende instruksjoner har ingenting med brygger-faget å gjøre. Det er hovedbudskapet her.
Så kommer et tullete utsagn om ølsett og prisbelønnete oppskrifter. Hjelpes! Vi snakker ikke her om å vinne en konkurranse. Denne tråden handler faktisk om et menneske som lurer på om h*n bør være usikker på ølet sitt siden det tok kort tid å gjær ut. Ikke dra diskusjonen ut av alle proporsjoner! Han/Hun bør definitivt være usikker på ølet sitt dersom han/hun brygger med ølsett med medfølgende gjær og følger instruksjonene. Erfaring og analyse av ingrediensene gir svaret. Ferdig snakka.
Hei, har brygget Coopers Mexican Cerveza, med 1 kg Coopers Brew Enhancer 2, 500 gram honning og gjæret som fulgte med. OG1044 etter fire dager er brygget på 1006 og går da utifra at det er ferdig brygget. Syntes egentlig dette gikk veldig fort da forrige brygget tok 7 dager. Det var varmere i rommet der brygge spannene sto og regner med at dette er årsaken. Gjør dette noe med smaken at det gjærer så raskt ? Regner med at det bare er å sette igang med flasking.
- Å brygge øl er ikke like enkelt som å blande husholdningssaft. Vannvittig. Ølsett med medfølgende instruksjoner har ingenting med brygger-faget å gjøre. Det er hovedbudskapet her -
Hei, har brygget Coopers Mexican Cerveza, med 1 kg Coopers Brew Enhancer 2, 500 gram honning og gjæret som fulgte med. OG1044 etter fire dager er brygget på 1006 og går da utifra at det er ferdig brygget. Syntes egentlig dette gikk veldig fort da forrige brygget tok 7 dager. Det var varmere i rommet der brygge spannene sto og regner med at dette er årsaken. Gjør dette noe med smaken at det gjærer så raskt ? Regner med at det bare er å sette igang med flasking.
Jeg prøver å lære meg å spille Metallica-låter, men det høres ikke helt ut som Metallica. Noen som har noen råd?
Jeg prøver å lære meg å spille Metallica-låter, men det høres ikke helt ut som Metallica. Noen som har noen råd?
(OK, ikke akkurat det samme som ølsett vs. mer kunnskapsbasert brygging, men "you get the picture". )
Norbrygg har blandt annet som mål å fremme norsk hjemmebrygging. Jeg mener det å få folk over på ekstraktbrygging med bedre metoder fremfor å kjøre ølsett er med på å fremme Norbryggs sak. Beklager igjen hvis jeg har fremstått som litt direkte og kommet litt kjapt med alternativ fremfor å svare på spørsmål.
Stiller du opp Erlendso med en ærlig vurdering av en eventuelt blindtest som blir postet her i denne tråden? Du har jo gått hardt ut og sagt Europris kit er ræva og jeg har veldig lyst til å få deg til å spise de ordene