Hei!
Jeg skal brygge mitt andre ølsett og skal da bruke et Coopers Stout sett.
Mitt første sett var et Coopers Pilsner hvor jeg brukte 500g light spraymalt og 300g dextrose, med Nottingham gjær, gjæret i et rom med 15 grader stabil temp i 14 dager.
Dette er nå tappet på flaske og smakte veldig bra under flaskingen, så dette er jeg veldig spent på!
Har følgende ingredienser jeg tenker å bruke i dette:
Coopers Stout sett
Coopers dark malt extract 1.5KG
Danstar Nottingham tørrgjær, 11g
Spørsmålene er da som følger...
1. Kan jeg bruke all maltekstrakten? Kan jeg kanskje tilogmed tilsette litt dextrose?
2. Hører ofte at man sier at det bør være på fermenteringstanken minst 14 dager (hadde det på mitt første brygg), jeg har ikke utstyr for sekundærfermentering. Stemmer dette? er det noen fordeler ved å la det stå kortere/lengre?
3. Kan jeg tilsette litt kanel for å få litt mer juleøl-preg? evt. andre ingredienser, og isåfall hvor mye?
Og litt mer generelle spørsmål:
4. Jeg tapper på 1,5L brusflasker, så når vet jeg at disse er karbonert? når flaskene er like hard som en uåpnet brusflaske? eller bør jeg bare alltid la de stå minst 14 dager?
5. Jeg vurderer etterhvert all-grain, og lurer derfor på om store kjeler (37L etc) går an å bruke på en vanlig komfyr med kjeramisk topp? Eller blir platene for små?
Edit: Omformulerte et spørsmål.
Jeg skal brygge mitt andre ølsett og skal da bruke et Coopers Stout sett.
Mitt første sett var et Coopers Pilsner hvor jeg brukte 500g light spraymalt og 300g dextrose, med Nottingham gjær, gjæret i et rom med 15 grader stabil temp i 14 dager.
Dette er nå tappet på flaske og smakte veldig bra under flaskingen, så dette er jeg veldig spent på!
Har følgende ingredienser jeg tenker å bruke i dette:
Coopers Stout sett
Coopers dark malt extract 1.5KG
Danstar Nottingham tørrgjær, 11g
Spørsmålene er da som følger...
1. Kan jeg bruke all maltekstrakten? Kan jeg kanskje tilogmed tilsette litt dextrose?
2. Hører ofte at man sier at det bør være på fermenteringstanken minst 14 dager (hadde det på mitt første brygg), jeg har ikke utstyr for sekundærfermentering. Stemmer dette? er det noen fordeler ved å la det stå kortere/lengre?
3. Kan jeg tilsette litt kanel for å få litt mer juleøl-preg? evt. andre ingredienser, og isåfall hvor mye?
Og litt mer generelle spørsmål:
4. Jeg tapper på 1,5L brusflasker, så når vet jeg at disse er karbonert? når flaskene er like hard som en uåpnet brusflaske? eller bør jeg bare alltid la de stå minst 14 dager?
5. Jeg vurderer etterhvert all-grain, og lurer derfor på om store kjeler (37L etc) går an å bruke på en vanlig komfyr med kjeramisk topp? Eller blir platene for små?
Edit: Omformulerte et spørsmål.