Corn sugar

Kan man erstatte corn sugar med vanlig farin? Eller finnes det bedre erstatninger?
Det gjelder en dobbel ipa som skal ha ca 600 gram for at den skal gjære langt nok ned (FG 12 - 15).
(Og nesten en halvkilo humle!)
 
audun! skrev:
Kan man erstatte corn sugar med vanlig farin? Eller finnes det bedre erstatninger?
Det gjelder en dobbel IPA som skal ha ca 600 gram for at den skal gjære langt nok ned (FG 12 - 15).
(Og nesten en halvkilo humle!)
Farin gjør akuratt det samme :)
 
Sukker vs. druesukker. Alt gjæres vekk. Minimal, om noen, smaksforskjell. Bruker selv druesukker. Hvorfor? Mike sa han lett kunne smake forskjell. Bruker så lite sukker at det koster meg ikke noe å forsikre meg. Men om det strengt tatt er nødvendig og noen reell forskjell - neppe.
 
Takk for svar:)

Er det noen som veit hvor mye jeg hever OG'n per 100 gram sukker i et 20-litersbrygg?
Regner med det finnes en formel for sånt?
 
100 g farin vil gi ca. 1,85 oechslegrader i 20 liter øl. Den samme mengden glukose (corn sugar) vil gil et litt lavere tall, ca. 1,6.

Farin gir ingen egensmak når det brukes i øl.
 
Tilbake
Topp