Aga har denne som næringsmiddel godkjent : http://www.aga.no/internet.lg.lg.nor/no/images/Biogon C_NO639_160738.pdf?v=3.0
Den er 99,9 %
Den er 99,9 %
Betyr det at du lar to liter bli igjen som trub/gjærkake i fatet på 14 liter? Synes mine øl har svært varierende mengde trub/gjærkake, det er derfor jeg spør.Har tenkt litt på dette igjen den siste tiden. Har bestemt meg for å kjøpe et 18/19L fat, det er jo perfekt størrelse for å gjære 14L. Kapper stigerøret til å kunne tappe ut 12L som blir overført til endelig fat i lukket sløyfe. Topcropping blir nok vanskelig. Men å flushe etter humletilsetning blir bra.
Betyr det at du lar to liter bli igjen som trub/gjærkake i fatet på 14 liter? Synes mine øl har svært varierende mengde trub/gjærkake, det er derfor jeg spør.
Egentlig ganske så spennende prosjekt dette, gjærne hold oss underettet med hvordan det funker, samt cm mål på stigrør etc for å få 12 liter.
Det var derfor jeg spurte om cm, ja. Men det er vel bare å kjøre en god gammel: pi*r2*h regner jeg med. (Huff klare mangler på ipad tastaturet mitt ifm matte.)Jeg er litt usikker på hvordan jeg skulle få kappet stigerøret til å tappe ut 12L.
Det var derfor jeg spurte om cm, ja. Men det er vel bare å kjøre en god gammel: pi*r2*h regner jeg med. (Huff klare mangler på ipad tastaturet mitt ifm matte.)
Det blir vel helt feil @Miguel, i såfall må du ha fatet opp ned... Da tror jeg heller jeg ikke bryr meg om det lille volumet i bunnen.
Med den fremgangsmåten der vil du jo ende opp med et stigerør som er kappet slik at det er 6 liter igjen i fatet..Blir det? Det jeg tenker er at hvis fatet er 18L, så fyller jeg 18L - 12L som er seks liter. Da har jeg seks liter vann i fatet, og hvis jeg senker dip-tuben nedi så ser jeg hvor våt/tørr-skillet går, og kapper der.
Ja, da får du jo 6 liter på bunn som skulle vært 2 liter + 4 liter headspace. Eller roter jeg?
Dersom du fyller 2 liter og dypper tuben skulle det vel bli riktig. Her tenkes det alt for mye av meg tror jeg...
Hvordan gjør du det med blowoff? Eller er det så mye headspace at det ikke er nødvendig?
Det blir ikke nødvendig nei. De som trenger blowoff blir det bare gjæret 12 liter av også.
Gjør som nå. Taper fast utenpå. Thermowell blir bare mer å vaske.Hva med thermowell, har du tenkt på det? Eller er det nøyaktig nok å klistre føleren utenpå med litt isolasjon rundt? Man kan jo bare borre hull i lokket og sette inn en, men det må jo være tett.
Har du målt nøyaktigheten med den metoden? Jeg er ikke brennsikker, men det kjennes ut som fatene har doble vegger i god termosstil. Og om det stemmer, skulle det ikke forundre meg om gjæra kan produsere en del varme uten at det får noe umiddelbart og merkbart utslag på utsiden.Gjør som nå. Taper fast utenpå. Thermowell blir bare mer å vaske.