Hei alle sammen.
Jeg er akkurat ferdig med å kjøle vørteren til en IPA og innser at gjæren min lukter litt rart.
Det var opprinnelig en 1056 american ale som kom fra en pale ale for to uker siden.
Jeg vasket den for så å sette den i kjøleskapet, og for tre dager siden lagde jeg en starter av den for å være sikker på at den var i god form.
Nå lukter det altså litt syrlig av den, og jeg lurer på om det er helt greit eller om det ikke er det.
Jeg lurer på om det er en anelse av eddik i lukten, muligens er det bare jeg som er paranoid.
Hvor lenge kan vørteren eventuelt stå på dunken uten gjær?
Har bare en london ale og en lager av noe slag her hjemme, så alternativet blir å dra til lillestrøm for litt us-05 i morgen. Blæh.
Takk for alle svarene jeg håper kommer
Peter
Jeg er akkurat ferdig med å kjøle vørteren til en IPA og innser at gjæren min lukter litt rart.
Det var opprinnelig en 1056 american ale som kom fra en pale ale for to uker siden.
Jeg vasket den for så å sette den i kjøleskapet, og for tre dager siden lagde jeg en starter av den for å være sikker på at den var i god form.
Nå lukter det altså litt syrlig av den, og jeg lurer på om det er helt greit eller om det ikke er det.
Jeg lurer på om det er en anelse av eddik i lukten, muligens er det bare jeg som er paranoid.
Hvor lenge kan vørteren eventuelt stå på dunken uten gjær?
Har bare en london ale og en lager av noe slag her hjemme, så alternativet blir å dra til lillestrøm for litt us-05 i morgen. Blæh.
Takk for alle svarene jeg håper kommer
Peter