Pga rot og tull hadde vi en batch med IPA som ble stående veldig lenge på gjæringskaret, og nå virker det som den karbonerer dårlig, så jeg begynner å lure på om gjæren kan ha blitt for daff?
Det var ikke spesielt høy OG, bare 64 eller så, men det ble stående nesten halvannen mnd. Jeg er ganske sikker på at vi fikk med endel gjær da vi stakk om for å tilsette sukkerlake, men nå har flaskene stått en uke i romtemp, og det er dårlig futt og det smaker merkbart søtere enn før vi tilsatte sukker.
Så... Ville det være total idioti å kjøpe fex en pakke nottingham e.l., rehydrere, åpne flaskene og bruke en pipette til å tilsette noen dråper med gjærslurry i hver flaske?
Lærepenge: har noe blitt stående så lenge en annen gang tilsetter vi litt ny gjær før flasking.
Det var ikke spesielt høy OG, bare 64 eller så, men det ble stående nesten halvannen mnd. Jeg er ganske sikker på at vi fikk med endel gjær da vi stakk om for å tilsette sukkerlake, men nå har flaskene stått en uke i romtemp, og det er dårlig futt og det smaker merkbart søtere enn før vi tilsatte sukker.
Så... Ville det være total idioti å kjøpe fex en pakke nottingham e.l., rehydrere, åpne flaskene og bruke en pipette til å tilsette noen dråper med gjærslurry i hver flaske?
Lærepenge: har noe blitt stående så lenge en annen gang tilsetter vi litt ny gjær før flasking.