Dårlig opprydding

Forvirret

Norbrygg-medlem
Har et hveteøl som har stått i vel 3 uker nå. SG målt til 1.009 for fem dager siden, og det putrer fortsatt selv om aktiviteten er gått mye ned. SG målt i dag til 1.007/1.008.
Ok å flaske nå?

Tror det var denne batchen som fikk noe "leverlignende" klumper/ teblad  under kokinga hvor en del kan ha blitt med over i gjæringskaret. Fortsatt flyter det endel av dette på toppen i karet og har lyst å forsøke å fjerne dette med et lite dørslag før det overføres til flasker. Somlet endel av dette med i prøven i dag og ser at det aller meste synker raskt til bunns.
Blir infeksjonsfaren mye høyere hvis jeg finner på noe slikt?
Antar det blir lite av dette som kommer med om jeg ikke fjerner det men det ser så grisete ut med dette flytende rundt på toppen.

Mvh
 
Ta målinger over flere dager. Endrer den seg ikke, er den ferdig. At det putrer, akn også være CO2 som finner veien opp og ut.

Hvis du desinfiserer godt nok, minker jo faren for infeksjon, men jeg ville nok latt det være. Som du skriver; det er minimalt som vil bli med videre.
 
Tilbake
Topp