Hei!
Vi brygget i går vår første all grain, det var kjempegøy! Vi prøvde oss på en juleøl i spesialøl kategorien, og allt gikk etter planen. Ingen problemer eller manglende ingredienser eller feilende utstyr. Men når vi målte OG, så fikk vi et sjokk. Den var bare på 1.040 og vi hadde som mål å nå 1.060. Vi prøvde å regne ut utbytte % i følge formelen i Moderne Hjemmebrygging boka og kom frem til ca 50% utbytte. :jaha:
Jeg forstår ikke hvorfor vi fikk så dårlig utbytte, vi fulgte fremgangsmåte til punkt og prikke og ingenting gikk galt (som vi vet om i allefall). Lurer på om noen av dere kan hjelpe oss med å finne ut av hva som har forårsaket det dårlige utbyttet og hva vi må gjøre for å forbedre neste brygg.
Vi brukte:
Totalt 7 kg malt
3500g Munchner (ferdig kværnet fra Humlegården)
2500g Pilsner (ferdig kværnet fra Humlegården)
1000g diverse spesialmalt (Kværnet selv på Coronakvern har en følelse av at den ble litt for grovt kværnet)
-mesking: 18,5L på 66c i 60 min (i en coleman extreme)
-Parti skylling: 25L på 76c i 15 min
-Ferdig vørter volum: 21L
-Kokevolum: ca 25L
-Koketid: 60 min
OG ble målt ved ca 20c
Vi tilsatte litt spraymalt under koking for å øke OG litt. Ølet luktet og smakte lovende og jeg tror det blir et godt brygg, men vi er litt skuffet over utbytte. (men det hadde vel vært litt kjedelig om alt gikk knirkefritt ved første forsøk )
Setter stor pris på tips for forbedring!
Vi brygget i går vår første all grain, det var kjempegøy! Vi prøvde oss på en juleøl i spesialøl kategorien, og allt gikk etter planen. Ingen problemer eller manglende ingredienser eller feilende utstyr. Men når vi målte OG, så fikk vi et sjokk. Den var bare på 1.040 og vi hadde som mål å nå 1.060. Vi prøvde å regne ut utbytte % i følge formelen i Moderne Hjemmebrygging boka og kom frem til ca 50% utbytte. :jaha:
Jeg forstår ikke hvorfor vi fikk så dårlig utbytte, vi fulgte fremgangsmåte til punkt og prikke og ingenting gikk galt (som vi vet om i allefall). Lurer på om noen av dere kan hjelpe oss med å finne ut av hva som har forårsaket det dårlige utbyttet og hva vi må gjøre for å forbedre neste brygg.
Vi brukte:
Totalt 7 kg malt
3500g Munchner (ferdig kværnet fra Humlegården)
2500g Pilsner (ferdig kværnet fra Humlegården)
1000g diverse spesialmalt (Kværnet selv på Coronakvern har en følelse av at den ble litt for grovt kværnet)
-mesking: 18,5L på 66c i 60 min (i en coleman extreme)
-Parti skylling: 25L på 76c i 15 min
-Ferdig vørter volum: 21L
-Kokevolum: ca 25L
-Koketid: 60 min
OG ble målt ved ca 20c
Vi tilsatte litt spraymalt under koking for å øke OG litt. Ølet luktet og smakte lovende og jeg tror det blir et godt brygg, men vi er litt skuffet over utbytte. (men det hadde vel vært litt kjedelig om alt gikk knirkefritt ved første forsøk )
Setter stor pris på tips for forbedring!