Dette er kanskje ikke en sak i hele tatt, men jeg har oppdaget at Norbrygg sine definisjoner av øltyper fra 2007 er litt forskjellige fra BJCP sine definisjoner.
Jeg bruker BeerTools og for tiden prøver å brygge "according to style". Jeg ser til min "forskrekkelse" at når jeg så vidt er innenfor BJCP sine definisjoner så kan jeg være utenfor Norøl sin definisjon og derved kan jeg vel egentlig ikke stille ølet i den klassen i feks NM?
Jeg ser også at en IPA skal ligge mellom 40 og 60 IBU (BJCP har 40-70 IBU. Men Imperial IPA 60-120 IBU). Så over 60 IBU blir det sterkt spesial-øl?
Hvis jeg ikke husker feil, ble det vel i all hast en liten forskjell på klasseinndelingen i siste NM? Så det er mulig dere allerede jobber med saken, men skal vi tenke på å skrive om "Definisjoner av øltyper" og inndelingen av den? La BJCP være inspirasjonen og fornorske den så den passer hos oss. Og oppdatere den etter hvert.
Ikke ta dette som kritikk. Men heldigvis er ølet, bryggingen og smak i utvikling og stort sett inspirert av det som skjer i USA. Vi i Norge følger etter og kanskje spesielt Norbrygg og folk på dette Forum ligger i forkant av utviklingen. Og det viser seg på det vi sender inn til NM. Og jeg har IKKE glemt "Tradisjonelt Norsk Hjemmebrygg".
Kanskje det blir litt fart på Forumet i sommerstillheten?
janh
Jeg bruker BeerTools og for tiden prøver å brygge "according to style". Jeg ser til min "forskrekkelse" at når jeg så vidt er innenfor BJCP sine definisjoner så kan jeg være utenfor Norøl sin definisjon og derved kan jeg vel egentlig ikke stille ølet i den klassen i feks NM?
Jeg ser også at en IPA skal ligge mellom 40 og 60 IBU (BJCP har 40-70 IBU. Men Imperial IPA 60-120 IBU). Så over 60 IBU blir det sterkt spesial-øl?
Hvis jeg ikke husker feil, ble det vel i all hast en liten forskjell på klasseinndelingen i siste NM? Så det er mulig dere allerede jobber med saken, men skal vi tenke på å skrive om "Definisjoner av øltyper" og inndelingen av den? La BJCP være inspirasjonen og fornorske den så den passer hos oss. Og oppdatere den etter hvert.
Ikke ta dette som kritikk. Men heldigvis er ølet, bryggingen og smak i utvikling og stort sett inspirert av det som skjer i USA. Vi i Norge følger etter og kanskje spesielt Norbrygg og folk på dette Forum ligger i forkant av utviklingen. Og det viser seg på det vi sender inn til NM. Og jeg har IKKE glemt "Tradisjonelt Norsk Hjemmebrygg".
Kanskje det blir litt fart på Forumet i sommerstillheten?
janh