Deilige bilder!!!

ae70919bf1ee20f7bf43b098057bc4ea.jpg
Vaskedag


Sent from my iPhone using Tapatalk
Er det SS Brewtech sin fatvasker jeg skimter? I så fall er dere fornøyd med den?

Om noen andre har den så tar jeg gjerne i mot erfaringer, da jeg vurderer en slik.
 
Siden vi nettopp har diskutert skum (tråden for dumme sprøsmål, tror jeg), fikk jeg lyst til å komme med et statement:

skum.jpg

Her snakker vi skum! Jeg anser meg hermed etablert som en ledende autoritet på området:confused:.

Det er godt å ha et ordentlig kjøkken, ikke sånne nymotens fancy greier! (Beklager bildekvaliteten.)
 
Siden vi nettopp har diskutert skum (tråden for dumme sprøsmål, tror jeg), fikk jeg lyst til å komme med et statement:

Vis vedlegget 40140

Her snakker vi skum! Jeg anser meg hermed etablert som en ledende autoritet på området:confused:.

Det er godt å ha et ordentlig kjøkken, ikke sånne nymotens fancy greier! (Beklager bildekvaliteten.)
Utrolig hva zalo gjør[emoji4]

Sent fra min SM-G935F via Tapatalk
 
Kort fortalt: Fusel og etylacetat i uskjønn forening:(.

Ouch. Etylacetaten gir seg som regel da etter en uke eller så, hvis den ikke har gjort det da så er det bare å helle ut ja, men fusel, ugh. Sikker på at du ikke tar feil av fusel og ethyl acetaten? Neglelakk-fjerner?

Derfor jeg fikk meg vannbad til karboneringen, kontroll på temperaturen der og mtp ethy acetat og få ønsket esterpreg.
 
Ouch. Etylacetaten gir seg som regel da etter en uke eller så, hvis den ikke har gjort det da så er det bare å helle ut ja, men fusel, ugh. Sikker på at du ikke tar feil av fusel og ethyl acetaten?

Jeg mener jeg kjente dem ganske greit som ulike smaksopplevelser - begge hver for seg ille nok til å begrunne uthelling. Sære greier; først var jeg ganske optimistisk, for det var mye godt bak det som ikke var så godt, syntes jeg. Men det ga seg jo ikke - og jeg veit jo at fusel i alle fall ikke gjør det.

Jeg lurer på om elendigheta kan føres tilbake til en overdose oksygen? Jeg gjorde ikke noe gæ'ernt ellers, tror jeg.
 
Jeg mener jeg kjente dem ganske greit som ulike smaksopplevelser - begge hver for seg ille nok til å begrunne uthelling. Sære greier; først var jeg ganske optimistisk, for det var mye godt bak det som ikke var så godt, syntes jeg. Men det ga seg jo ikke - og jeg veit jo at fusel i alle fall ikke gjør det.

Jeg lurer på om elendigheta kan føres tilbake til en overdose oksygen? Jeg gjorde ikke noe gæ'ernt ellers, tror jeg.

Det er neppe oksygen, med mindre du har brukt utrolig mye (vet selv ikke hvordan det blir da), spør du meg. Jeg vil si at det er sukkersammensetningen kombinert med temperaturkontroll. Karboneringen er like viktig som gjæringen mtp temperaturkontroll mener jeg for hefe. Spesielt hvis det er en viss mengde glukose i vørteren. En-to grader forskjell på karboneringstemperaturen vil jeg si har større utslag enn en-to grader i hovedgjæringen mtp ethyl acetat. Det er f.eks ett av poengene mine jeg mente under "diskusjonen som skled ut", iom at det i følge et eller annet lab-forsøk visstnok ikke skulle ha noe å si for estere.
 
Sist redigert:
Jeg mener jeg kjente dem ganske greit som ulike smaksopplevelser - begge hver for seg ille nok til å begrunne uthelling. Sære greier; først var jeg ganske optimistisk, for det var mye godt bak det som ikke var så godt, syntes jeg. Men det ga seg jo ikke - og jeg veit jo at fusel i alle fall ikke gjør det.

Jeg lurer på om elendigheta kan føres tilbake til en overdose oksygen? Jeg gjorde ikke noe gæ'ernt ellers, tror jeg.

Temperatur på gjæring ?



Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Det er neppe oksygen, med mindre du har brukt utrolig mye (vet selv ikke hvordan det blir da), spør du meg. Jeg vil si at det er sukkersammensetningen kombinert med temperaturkontroll. Karboneringen er like viktig som gjæringen mtp temperaturkontroll mener jeg for hefe. Spesielt hvis det er en viss mengde glukose i vørteren. En-to grader forskjell på karboneringstemperaturen vil jeg si har større utslag enn en-to grader i hovedgjæringen mtp ethyl acetat. Det er f.eks ett av poengene mine jeg mente under "diskusjonen som skled ut", iom at det i følge et eller annet lab-forsøk visstnok ikke skulle ha noe å si for estere.

Det du har funnet ut der, har sikkert noe for seg - men jeg har vondt for å tro at det er nødvendig å være så nøyaktig for overhodet å få drikkbart øl. Da ville ikke mange hjemmebryggere brygget weissbier, vel?

Jeg har ikke funnet noen antydninger om noe sånt i noe av det jeg har lest, heller - og hvis det virkelig var nødvendig, måtte det da være allment kjent?
 
Temperatur på gjæring ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Det er jo det naturlige spørsmålet. Men det er ikke der det ligger, tror jeg. Jeg startet på 13 grader, og så steg den jevnt til 16 grader i løpet av de to første døgnene. Da var vel det meste gjort. Så satte jeg den gradvis opp. Jeg har ikke notater videre , men jeg er sikker på at jeg hadde full kontroll.

Jeg hadde ganske rikelig med gjær, også, og gjæren var i toppform, så det skulle ikke være stresset gjær.
 
Det du har funnet ut der, har sikkert noe for seg - men jeg har vondt for å tro at det er nødvendig å være så nøyaktig for overhodet å få drikkbart øl. Da ville ikke mange hjemmebryggere brygget weissbier, vel?

Jeg har ikke funnet noen antydninger om noe sånt i noe av det jeg har lest, heller - og hvis det virkelig var nødvendig, måtte det da være allment kjent?

Ikke drikkbart øl nei. Drikkbart øl er kjempelett å få til, egentlig, så du har jo vært maks uheldig. Men å styre smaksprofilen slik man vil ha det, og å temme ethyl acetaten. Du har iallefall erfart det nå at det er viktig med temperaturkontroll når man bruker speise. Men hvor lenge etter flasking var det bildet tatt?
 
Sist redigert:
Ikke drikkbart øl nei. Drikkbart øl er kjempelett å få til, egentlig, så du har jo vært maks uheldig. Men å styre smaksprofilen slik man vil ha det, og å temme ethyl acetaten. Du har iallefall erfart det nå at det er viktig med temperaturkontroll når man bruker speise. Men hvor lenge etter flasking var det bildet tatt?

2 måneder, og det bør jo være rikelig med tid, om det skulle skje noe.Så det var nok ingen prematur dødsdom, tror jeg:).
 
Ah. Nei da var det slukbart ja. Jøss, så lenge har jeg aldri måttet vente før ethylen har blitt dempet. Noe meget mystisk må ha skjedd.

Nå er jo ikke jeg noen kvalifisert øldommer, så jeg skal ikke si 100% sikkert at det var etyllacetat. Det er bare det som passer best. Jeg veit ikke helt hvilke andre muligheter som finnes. (Fusel har jeg rimelig koll på, tror jeg)
 
Tilbake
Topp