Har akkurat startet på snurren, så villdyret er vel ikke løs ennå
Hvordan gikk det? Flere bilder?
Har akkurat startet på snurren, så villdyret er vel ikke løs ennå
Kanskje vi får svaret på 'Grusomme bilder'?Hvordan gikk det? Flere bilder?
Ingen panikk som du nevnte, det har gått bra, var redd for at dette ville mutere med påfølgende smittesporing i bryggeriet siden jeg brukte 2 forskjellige gjær. Men Neida dette har gått rolig å fint for seg i hele natt, det var nok den lille dråpen med skumdempende som gjorde susen og ble som en vaksine.Hvordan gikk det? Flere bilder?
Det der er ikke optimalt for gjærvekst, trur jeg. Med så liten overflate i forholdd til volumet blir O2-innblandinga ikke hva den ville vært om du hadde begrensa deg til 3 liter, som jeg trur er ideelt i den kolben. Men jeg har ingen ide om hvor mye dårligere veksten blir.Stor starter til helgas lagerbrygg, er det noen som har trua eller er den over hele stua imorgen? La i en dråpe skumdemper så krysser fingraVis vedlegget 50334
Litt spent jeg også, har aldri kjørt en lignende starter, som regel kjørt 2 runder. Har stoppet snurren nå så vi få se hva som legger seg etterhvert, og ikke minst hvordan vørteren tar imot denne blandinga wlp 850 og 34/70. Spennende å se hvordan denne pilsen blir etterhvert. En enkel pils med pilsnermalt, litt surmalt. Perle som bittering og Tettnang på 5 minutter.Det der er ikke optimalt for gjærvekst, trur jeg. Med så liten overflate i forholdd til volumet blir O2-innblandinga ikke hva den ville vært om du hadde begrensa deg til 3 liter, som jeg trur er ideelt i den kolben. Men jeg har ingen ide om hvor mye dårligere veksten blir.
Den rører'n er jo sterk, da, så det kan muligens hjelpe noe.
Det holder sikkert greit til en vanlig batch gjæra på 10 grader - om det er planen. Om du blander lagegjær, spiller det neppe noen som helst rolle. Gjærblanding er ellers også en grei strategi - men antakelig mer aktuell med alegjær, for der er det mye større spenn i egenskaper.Litt spent jeg også, har aldri kjørt en lignende starter, som regel kjørt 2 runder. Har stoppet snurren nå så vi få se hva som legger seg etterhvert, og ikke minst hvordan vørteren tar imot denne blandinga wlp 850 og 34/70. Spennende å se hvordan denne pilsen blir etterhvert. En enkel pils med pilsnermalt, litt surmalt. Perle som bittering og Tettnang på 5 minutter.
43 liter til gjæring, med et lite step med wlp 850 på forhånd for oppvåkning, og en pakke 34/70 når alt dette havnet fem literen skulle dette være helt innafor ifølge Brewfather. 2 gode fat i sommersol, når den er på det høyesteGanske spenstig å ta den kolben på en snurr uten noe form for oppfang! Men går det så går det jo
Hvor stor batch skal du lage siden du har dratt på med så stor starter?
Amerikansk alt i hop. Blonde, Amber og IPA (Vestkyst).Hva har vi på tapp her da?