Deilige bilder!!!

Brynsj

Norbrygg-medlem
Altbier.jpg
Her stormer det:)
Altbier med K-97.
Begynner å bli litt bekymret, siden krausen har steget nesten helt opp i løpet av morgentimene.
Prøver å sette opp trykket, for å holde skumdannelse nede.
Jeg har fått presset starsan gjennom alle rene fat jeg har, og det er masse futt igjen.
 

Finn Berger

Moderator
Lyset i Mitt Liv i Motlys:). Vi klistrer etiketter og ser på skiskytingstafett. Bedre blir det ikke - eller forresten; Ola Lunde var ikke på plass. Savna ham veldig da Olsbu Røiseland lada ekstraskuddet i rekordfart:).
Marit i motlys.jpg

Katta er alltid veldig på når vi klistrer etiketter. Vi bruker mjølk, og det vil han gjerne ha.Pus som lukter mjølk.jpg
 

Vinnes Ølet

Norbrygg-medlem
Slapp av. Hva kan gå galt der?
Har akkurat startet på snurren, så villdyret er vel ikke løs ennå;) brukte gjæren som jeg hadde tilgjengelig, en godt over dato wlp850 som jeg har vekt opp med en liten starter og en pakke med 34/70 kan ikke bli annet enn øl...
 
Sist redigert:

Vinnes Ølet

Norbrygg-medlem
Hvordan gikk det? Flere bilder? :)
Ingen panikk som du nevnte, det har gått bra, var redd for at dette ville mutere med påfølgende smittesporing i bryggeriet siden jeg brukte 2 forskjellige gjær. Men Neida dette har gått rolig å fint for seg i hele natt, det var nok den lille dråpen med skumdempende som gjorde susen og ble som en vaksine.
En erfaring rikere, don`t fear the yeast when you have control:) Resized_20210316_124830001.jpeg
 

Finn Berger

Moderator
Stor starter til helgas lagerbrygg, er det noen som har trua eller er den over hele stua imorgen? La i en dråpe skumdemper så krysser fingra:)Vis vedlegget 50334
Det der er ikke optimalt for gjærvekst, trur jeg. Med så liten overflate i forholdd til volumet blir O2-innblandinga ikke hva den ville vært om du hadde begrensa deg til 3 liter, som jeg trur er ideelt i den kolben. Men jeg har ingen ide om hvor mye dårligere veksten blir.

Den rører'n er jo sterk, da, så det kan muligens hjelpe noe.
 
Sist redigert:

Vinnes Ølet

Norbrygg-medlem
Det der er ikke optimalt for gjærvekst, trur jeg. Med så liten overflate i forholdd til volumet blir O2-innblandinga ikke hva den ville vært om du hadde begrensa deg til 3 liter, som jeg trur er ideelt i den kolben. Men jeg har ingen ide om hvor mye dårligere veksten blir.

Den rører'n er jo sterk, da, så det kan muligens hjelpe noe.
Litt spent jeg også, har aldri kjørt en lignende starter, som regel kjørt 2 runder. Har stoppet snurren nå så vi få se hva som legger seg etterhvert, og ikke minst hvordan vørteren tar imot denne blandinga wlp 850 og 34/70. Spennende å se hvordan denne pilsen blir etterhvert. En enkel pils med pilsnermalt, litt surmalt. Perle som bittering og Tettnang på 5 minutter.
 
  • Like
Reaksjoner: Mc.

Finn Berger

Moderator
Litt spent jeg også, har aldri kjørt en lignende starter, som regel kjørt 2 runder. Har stoppet snurren nå så vi få se hva som legger seg etterhvert, og ikke minst hvordan vørteren tar imot denne blandinga wlp 850 og 34/70. Spennende å se hvordan denne pilsen blir etterhvert. En enkel pils med pilsnermalt, litt surmalt. Perle som bittering og Tettnang på 5 minutter.
Det holder sikkert greit til en vanlig batch gjæra på 10 grader - om det er planen:). Om du blander lagegjær, spiller det neppe noen som helst rolle. Gjærblanding er ellers også en grei strategi - men antakelig mer aktuell med alegjær, for der er det mye større spenn i egenskaper.
 

Ekornskurken

Norbrygg-medlem
Ganske spenstig å ta den kolben på en snurr uten noe form for oppfang! Men går det så går det jo :)
Hvor stor batch skal du lage siden du har dratt på med så stor starter?
 

Vinnes Ølet

Norbrygg-medlem
Ganske spenstig å ta den kolben på en snurr uten noe form for oppfang! Men går det så går det jo :)
Hvor stor batch skal du lage siden du har dratt på med så stor starter?
43 liter til gjæring, med et lite step med wlp 850 på forhånd for oppvåkning, og en pakke 34/70 når alt dette havnet fem literen skulle dette være helt innafor ifølge Brewfather. 2 gode fat i sommersol, når den er på det høyeste:)
 

Sarge

Norbrygg-medlem
Jula varer helt til påske, sies det. Noen ganger varer julaften helt til påske også, for denne Secret Santa-leveransen kommer sent, men ekstremt godt. Dette er deilig sånn midt oppe i koronah....et.

IMG_20210318_191744.jpg
 
Topp