Deilige bilder!!!

Finn Berger

Moderator
Endelig klar for høstens (første) brygging. Stor starter med WLP833 snurrer på nye bryggebenker. Har benk på to sider, nå dekket med rustfritt stål.

Vis vedlegget 58950 Kjekt å ha en god kollega som er blikkenslagermester. Det blir forøvrig juleøl/julebordsøl.
Oj - det så rimelig strøkent ut. Og hvis nå ølet blir tilsvarende mye bedre, også ..... ;).

Liker ideen med starter i bøtte, men hvorfor har du gjærlås på den? For å sjekke om det fremdeles skjer noe nedi der? Det er absolutt en idé
 

Einar Michelsen

Norbrygg-medlem
Oj - det så rimelig strøkent ut. Og hvis nå ølet blir tilsvarende mye bedre, også ..... ;).

Liker ideen med starter i bøtte, men hvorfor har du gjærlås på den? For å sjekke om det fremdeles skjer noe nedi der? Det er absolutt en i:)
Oj - det så rimelig strøkent ut. Og hvis nå ølet blir tilsvarende mye bedre, også ..... ;).

Liker ideen med starter i bøtte, men hvorfor har du gjærlås på den? For å sjekke om det fremdeles skjer noe nedi der? Det er absolutt en idé
:) Lokket liger helt løst på. Lokket har hull til gjærlås, og den eneste funksjonen til gjærlåsen er tetting av dette hullet. Jeg har for øvrig begynt å lage startere ved å koke opp en liten kjele med vann og DME, og deretter vanne dette ut til en OG på ca. 1040. Mye enklere og raskere enn å kjøle hele volumet etter oppkok, spesielt når starteren er på 8 liter.............. (du kjenner jo meg og gjærmengder :) )
 

Finn Berger

Moderator
- sinnssyke, mener du;)?

Det med kjølinga er en tålmodighetsprøve, ja. Ingen dum ide det der. (Jeg har et lager av startervørter i fryser'n, så med den har jeg nærmest det motsatte problemet:). Jeg koker altså opp litt vann i stedet.)
 

Finn Berger

Moderator
I fjor vandra vår høyt elskede katt, Olav, til de evige jaktmarker. Vi planta et epletre over ham, og nå har vi høsta det første - og eneste - eplet han har gitt oss.

Tanken er jo å kunne drikke hans skål i cider med epler fra treet hans, men det er nok et stykke fram dit. Men i alle fall; her er den første spede begynnelse:
Olav, første eple.jpg
og originalen, fotografert i ferd med å gjøre det han likte best:
Olav i sola.jpg
 

Kloakk

Norbrygg-medlem
Meen, blir det ikke feil med den typen koblinger, skulle det ikke vært motsatt type?
Det håper jeg da inderlig ikke :oops:

Den rød karboneringskorken er gass, her er bilde av sodastreamen jeg tenker koble til.
IMG_20221101_212945_copy_1545x2061.jpg

Den gule karboneringskorken er til øl, her er hva jeg tenker bruke mellom itap og fat.
IMG_20221101_213018_copy_1565x2087.jpg

Jeg håper virkelig det blir riktig. Grunnen til å gjøre det på denne måten er for å kunne oppbevare slanger og sodastreamen annen plass enn itapen.
 

Amarillo

Norbrygg-medlem
Det håper jeg da inderlig ikke :oops:

Den rød karboneringskorken er gass, her er bilde av sodastreamen jeg tenker koble til.
Vis vedlegget 59235

Den gule karboneringskorken er til øl, her er hva jeg tenker bruke mellom itap og fat.
Vis vedlegget 59236

Jeg håper virkelig det blir riktig. Grunnen til å gjøre det på denne måten er for å kunne oppbevare slanger og sodastreamen annen plass enn itapen.

Ja, sånn går det selvsagt an å gjøre det, jeg har koblet litt annerledes, men det er flere måter å gjøre det på ser jeg :)
 

Amarillo

Norbrygg-medlem

Jeg har et litt annet opplegg med koblinger på kjøleskapet, jeg gjorde dette for å holde ølet iskaldt mens jeg flasker. Men prinsippet blir det samme.

Jeg har en forgrening fra CO²-flaska som går til gjæringskar og fyller, har faktisk ikke tenkt på at jeg kan ha bruke to forskjellige flasker...

20221102_173554.jpg20221102_173621.jpg20221102_173652.jpg20221102_173715.jpg20221102_173758.jpg
 

Kloakk

Norbrygg-medlem
Jeg har et litt annet opplegg med koblinger på kjøleskapet, jeg gjorde dette for å holde ølet iskaldt mens jeg flasker. Men prinsippet blir det samme.

Jeg har en forgrening fra CO²-flaska som går til gjæringskar og fyller, har faktisk ikke tenkt på at jeg kan ha bruke to forskjellige flasker...

Vis vedlegget 59242Vis vedlegget 59243Vis vedlegget 59245Vis vedlegget 59246Vis vedlegget 59247
Snedig løsning det der da :) Jeg flasker bare fra fatene og kjøleskapdøra får jeg lukket etter at ølslangen er koblet på fatet så det holder seg kaldt. Nå flasker jo ikke jeg hele brygg så jeg trenger ikke noe permanent, vel enda, får se hvordan jeg liker oppsettet som det er nå også kan det jo fort hende man får andre fikse ideer seinere :p
 
Topp