Deilige bilder!!!

Kold Brygg

Norbrygg-medlem
Det ble litt brygging i sommer. Alt er på flasker og det meste drikkeklart. Denne gang er jeg mer fornøyd med design enn ølene.

IMG_20220902_192203.jpg

Noen som likevel er klare for et bytte?

Prøver å bruke lokale ord og utrykk i navnene. Finner stort sett bilder på nettet som får en makeover og en tegneserieprosess i Photoshop.

La meg presentere:
Han sko sjemmast - Anti Imperial Stout.
Blir vel feil å kalle den anti imperial siden den er 11%. Men er egentlig en RIS, men vil ikke bruke det navnet. Putin i kledlige pride farge og en liten passende Hitler bart i pride-farger. Fortsatt litt lite futt i karbonering, men det kommer vel. Virker veldig, veldig lovende, lar den stå til jul, minst.
IMG_20220902_192509.jpg


Tatlevatn - Imperial Kaffe Stout.
Samme øl som Han sko sjemmast, med kaffe, en dæsj konjakk, vanilje og litt muskovadosukker, 12,5%. Trengte fortsatt karbonering når jeg testet. Her var kaffen fortsatt for dominerende, kjente ikke så mye til konjakk og vanilje enda. Får også stå til jul, minst.
IMG_20220902_192239.jpg

Kryss å krakje - Belgisk Pale Ale?
Britisk grist, amerikansk humle og belgisk gjær, egentlig laget for Bjorleik. Jeg får tidvis såpeaktigsmak av noen øl. Lucky Jack er en av disse. KåK har denne smaken . Et par har gitt godkjenning, stoler ikke på smaksløkene deres. Venter på mer trenede ganer skal si noe. For meg er den helt mislykket.
Untappd 2/5
IMG_20220902_192325.jpg


Snaisen - Amerikansk Blonde
Monroe humle som ikke gir meg så mye. Jordaktig med litt sitrus preg. Litt kjedelig. Kjøper neppe mer av Monroe, om den ikke skulle dukke opp til en veldig fordelaktig pris.
Untappd 3/5
IMG_20220902_192344.jpg

Sørante - New Zealand IPA
Klassisk karamellrik grist. Humlerester primært fra NZ. Anonymt humlepreg. Savner mer friskhet, fruktighet og sødme. Veldig høy utgjæring fra US-05 87%. Et lite alkoholstikk, pleier dette å dempe seg med tida?
Untappd 2.75/5
IMG_20220902_192309.jpg

Glasstårn - Saison
Skyhøy utgjæring, likevel oppleves ølet til å ha en fin sødme og mykhet. Estere med en touch av tyggegummi? Litt krydder.
Untappd 3.75/5
IMG_20220902_192434.jpg
 

loebrygg

Norbrygg-medlem
Har plutselig et par fat jeg kan fylle (eneste jeg har på fat nå er Chardonnay/hvitvin og sånn kan vi ikke ha det :)). Brygger en kjapp IPA med dme og SnS starter.
Faktisk aldri brygga med 100% dme før (London fog har jeg heller aldri prøvd)
Kjøpt også 10 små champagneflasker til kirsebær /brett prosjektet

DSC03602.jpgDSC03608.jpg
 

Finn Berger

Moderator
Sida mat og drikke er nøye forbundet, og sida jeg er en lidenskapelig soppsanker, tillater jeg meg et kontrafei av dagens fangst - som også er et tips til dem som ikke veit det: Skjellpiggsopp - tørka og malt til pulver - er en fabelaktig smaksforsterker. Og nå er det mye av den. Sånn ser det ut når man går litt amok med sankinga:
skjellpiggsopp.jpg
 

Brynsj

Norbrygg-medlem
Sida mat og drikke er nøye forbundet, og sida jeg er en lidenskapelig soppsanker, tillater jeg meg et kontrafei av dagens fangst - som også er et tips til dem som ikke veit det: Skjellpiggsopp - tørka og malt til pulver - er en fabelaktig smaksforsterker. Og nå er det mye av den. Sånn ser det ut når man går litt amok med sankinga:
Vis vedlegget 58519
Fantastisk :beercheers:
(ett lite øyeblikk trodde jeg det var brunsneglefangst)
 

Finn Berger

Moderator
Hvordan syntes du t-skjorte trikset fungerer @Finn Berger ?
Gjort deg noen formening?

Vis vedlegget 58543
Det funka ikke - eller jeg trur at det ikke gjorde det. Romtemp var 14 grader, og 14 grader var hva temp-stripa viste hele tida, med våt T-skjorte. Det er hva jeg ville forventa uten T-skjorte, også. Det var en pils, og gjæringa går jo rolig for seg - sjøl om denne gikk fra 1.050 til 1.015 på 3-4 dager.

Jeg kan jo ikke fysikken, men kanskje funker ikke dette før det blir litt varmere i både rommet og dunken?

Jeg er spent på ølet. Det smakte i alle fall godt av den 1.015-prøven.
 

loebrygg

Norbrygg-medlem
Hum, men burde ikke temperaturen i ølet vært 2 -3 grader varmere en romtemperatur?
Det funker ihvertfall for meg, opplever ca. 2 -3 grader kaldere enn hva jeg ellers ville forventet
Kanskje det funker bedre for meg siden jeg ikke har så mye i dunken eller at t-skjorta er mer tilpasset beholder eller no
 

Finn Berger

Moderator
Hum, men burde ikke temperaturen i ølet vært 2 -3 grader varmere en romtemperatur?
Det funker ihvertfall for meg, opplever ca. 2 -3 grader kaldere enn hva jeg ellers ville forventet
Kanskje det funker bedre for meg siden jeg ikke har så mye i dunken eller at t-skjorta er mer tilpasset beholder eller no
Undergjæra øl produserer mindre varme, og jeg opplever ikke at det er noen forskjell på romtemperatur og temperatur i ølet når jeg gjærer pils - i alle fall er ikke forskjellen stor, om det er noen. At det er en form for ekstra kjøleeffekt fordi jeg alltid har dunken stående på kjellergulvet, er kanskje også tenkelig.

Nå satte jeg akkurat en best bitter på samme sted. Den får ikke påkledning, og så er det jo interessant å se om den stiger over de 14 gradene. Jeg vil tru den blir liggende en grad eller to over. (Bruker skotsk gjær - imperials A31 Tartan - og den fikser greit en sånn temperatur. Og den er gjerne er del livligere enn pilsgjær.)
 

loebrygg

Norbrygg-medlem
Jeg vet ihvertfall at det funker. Når vannet fordamper stjeler det energi fra omgivelsene og kjøler ølet ned, men effekten kan nok variere fra situasjon til situasjon
Det som hadde hjulpet veldig var om du plasserte en vifte som blåste mot øllet. Jo tørrere og mer "luftig" det er jo større effekt
Det er også fordelaktig å ha noe som leder fuktigheten ut som en form for ventilasjon
 

Finn Berger

Moderator
Jeg vet ihvertfall at det funker. Når vannet fordamper stjeler det energi fra omgivelsene og kjøler ølet ned, men effekten kan nok variere fra fr situasjon til situasjon
Det som hadde hjulpet veldig var om du plasserte en vifte som blåste mot øllet. Jo tørrere og mer "luftig" det er jo større effekt
Det er også viktig å ha noe som leder fuktigheten ut som en form for ventilasjon
Fuktighet kan være et stikkord. Om den kjelleren ikke er direkte fuktig, så er den ikke helt tørr, heller - og det er dårlig med ventilasjon.
 
Topp