Brygget noe som skulle bli tsjekkisk pils før jul.
Mesket inn på 54 i 25min (protein)
Dekoksjon til 64 i 30min (forsukring)
Dekoksjon til 70 i 20min ("dekstrinisering"?)
Infusjon til 76 i 10min (utmesk)
Bommet på forsukringstemperaturen så jeg måtte ta et par ekstra kjappe dekoksjoner for å nå temperaturen. Derfor hvilte mesken på rundt 60 ei stund så sammenlagt ble forsukringsrasten lang og lav. Dette vises på attenuasjonen. Det gjæret fra 1.052 til 1.010 (80%) på en måned med WLP800.
Jeg skal brygge en pils til og vil bruke den samme oppskriften men meske for litt mer fylde, 75-76%. Noen forslag?
Hvis jeg ikke blir overbeist om noe annet endrer jeg bare en variabel i mesken og mesker på 54, 66, 70 og 76 og ser hva som skjer.
Jeg fikk tak i noe "Gulvmaltet Böhmisk Pilsmalt" fra Weyermann. Denne skal visstnok være litt mindre modifisert enn andre typer pilsmalt.
Det forrige brygget var med Pilsmalt fra Globalmalt. Dette kan kanskje også få betydning..
Skål!
Mesket inn på 54 i 25min (protein)
Dekoksjon til 64 i 30min (forsukring)
Dekoksjon til 70 i 20min ("dekstrinisering"?)
Infusjon til 76 i 10min (utmesk)
Bommet på forsukringstemperaturen så jeg måtte ta et par ekstra kjappe dekoksjoner for å nå temperaturen. Derfor hvilte mesken på rundt 60 ei stund så sammenlagt ble forsukringsrasten lang og lav. Dette vises på attenuasjonen. Det gjæret fra 1.052 til 1.010 (80%) på en måned med WLP800.
Jeg skal brygge en pils til og vil bruke den samme oppskriften men meske for litt mer fylde, 75-76%. Noen forslag?
Hvis jeg ikke blir overbeist om noe annet endrer jeg bare en variabel i mesken og mesker på 54, 66, 70 og 76 og ser hva som skjer.
Jeg fikk tak i noe "Gulvmaltet Böhmisk Pilsmalt" fra Weyermann. Denne skal visstnok være litt mindre modifisert enn andre typer pilsmalt.
Det forrige brygget var med Pilsmalt fra Globalmalt. Dette kan kanskje også få betydning..
Skål!