Så kanskje dere rett og slett skal være fornøyd og skrive resultatet på det faktum at det var første brygget? Døpe ølen "Urin ale" eller "Pisswasser", dele raust til deres (u)venner og planlegge neste brygg med denne samlede lærdommen i bakhodet? Har jo selv en del bommerter i beltet, noen vet jeg hva som gikk galt og andre ikke.
Urinlukt... hva er det? Det kan lukte på mange måter, avhengig av tid på døgnet, helsetilstand, hva man har spist og normalt spiser og drikker.
En ubehagelig luktkomponent i urin er svovel. Dette oppgis også i beskrivelsen av flere typer weissbier-gjær som en lukt som kan forekomme, men som forsvinner med modning.
Så det er ikke sikkert at dette er unormalt.
Uansett: For neste brygg vil jeg anbefale at dere måler OG og FG. Dette er den eneste måten vi hjemmebryggere kan beregne alkoholinnholdet i ølet og slike målinger forteller oss også om hvor effektiv prosessen vår er og er med på å hindre flaskebomber.
Lykke til med neste brygg! Hvert eneste brygg lærer man noe av.
gjæringskara har ikkje blitt åpnet i gjæringsperioden, så har ikkje målt temperaturen i selve ølet. Skal dette gjøres? Bruker ei ombygd fryse til å ha gjæringskara i, det er oppi her det har vert 20 grader.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.