gustavf
Administrator
Jeg har hatt noen dårlige opplevelser med ale-gjær som ikke har gjæret helt optimalt og etterpå har fått et lite spark til å begynne å gjære igjen.
Et typisk eksempel var landsmøtet i Oslo for et par år siden, da vi skulle ha festmiddag og det manglet øl (!!!). Jeg hadde brygget en IPA som akkurat var ferdig gjæret. Kanskje ikke noe kjempeøl, men helt greit. Dessverre har jeg ikke plass til å karbonere i kjøleskap, så jeg fikk hjelp av @msevland til å karbonere. Over på fat og en liten biltur til kjøleskap og trykk.
Så skulle ølet smakes på landsmøtet. Helt ubeskrivelig diacetyl-bombe. Noen flasker som jeg hadde tappet og ettergjæret på flaske var helt greie. Teorien er at det hadde begynt å gjære når det ble tappet på fatet og ristet litt på i bilen.
En annen gang hadde jeg en ale som var OK ved flasketapping, men karboneringa ga enormt med diacetyl.
Et typisk eksempel var landsmøtet i Oslo for et par år siden, da vi skulle ha festmiddag og det manglet øl (!!!). Jeg hadde brygget en IPA som akkurat var ferdig gjæret. Kanskje ikke noe kjempeøl, men helt greit. Dessverre har jeg ikke plass til å karbonere i kjøleskap, så jeg fikk hjelp av @msevland til å karbonere. Over på fat og en liten biltur til kjøleskap og trykk.
Så skulle ølet smakes på landsmøtet. Helt ubeskrivelig diacetyl-bombe. Noen flasker som jeg hadde tappet og ettergjæret på flaske var helt greie. Teorien er at det hadde begynt å gjære når det ble tappet på fatet og ristet litt på i bilen.
En annen gang hadde jeg en ale som var OK ved flasketapping, men karboneringa ga enormt med diacetyl.