1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Din beste oppskrift med Wyeast 1318 London ale III?

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av Stikkaren, 10 Feb 2019.

  1. Stikkaren

    Stikkaren
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hei!

    Har en pakke av denne gjæren i kjøleskapet og greier ikke helt bestemme meg for hva jeg skal brygge med den. Tenker noe med skikkelig humletrøkk i da jeg har flere lagerøl på rad i bryggeloggen men trenger litt inspirasjon. Hva er din favoritt med denne gjæren?
     
  2. JEG

    JEG
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    1318 er jo NEIPA-kongen. Brukes mye både til APA og vanlig IPA, også. Mener det er husgjæren (eler en av dem) til Kinn, men også Salikatt og LERVIG har vel tatt denne til sitt bryst - begge er jo humlekonger!

    Enhver humlebombe, gjerne uten karamellmalt, vil nok kle denne godt.
     
  3. AndyHagen

    AndyHagen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
  4. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Jo - men den er ikke min:). Så det må vel bli old ale'en min; forsøket på å nærme meg Fuller's sin 1845:

    OG 1.064, FG 1.018, ABV 6,1%. 47 IBU. Meske på 67 +72. Begynne gjæring på 17, og la stige et par grader under stormgjæringen.
    Malt til 48 liter
    9,9 kg Maris Otter
    1,6 kg Amber Malt
    0,9 kg Caramalt 30 EBC
    0,4 kg Dark Crystal 275 EBC
    0,2 kg Dark Chocolate
    Humle
    70 gr Northern Brewer 10,5% ved 60
    80 gr Goldings 4,2% WP 20 minutter ved 80 grader
    Gjær
    Wyeast 1318
     
    Thomas D og AndyHagen liker dette.
  5. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Har brukt 1318 mye til IPA (Vestkyst, som Kinn), og til NEIPA. Og OK, denne er ikke så gal. Bygget på WeldWerks sin Juicy Bits. Blir tåkete og fin.

    OG 1.057, FG 1.011, 6,1%. Meske på 65 +72. 25 IBU????
    Malt til 24 liter

    5 kg Maris Otter
    0,5 kg hvetemalt
    0,5 kg havregryn
    0,4 kg Carapils
    Humle
    50 gr Mosaic (12,5%) @ WP
    50 gr El Dorado ((12,4%) @ WP
    50 gr Citra (13%) @ WP
    20 gr Mosaic (12,5%) tørrh 8 dager
    20 gr El Dorado ((12,4%) tørrh 8 dager
    20 gr Citra (13%) @ tørrh 8 dager
    30 gr Mosaic (12,5%) tørrh 4 dager
    30 gr El Dorado ((12,4%) tørrh 4 dager
    30 gr Citra (13%) tørrh 4 dager
    Gjær
    Wyeast 1318
     
    Rune Kallhovd og Thomas D liker dette.
  6. Ølhund80

    Ølhund80
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Ikke for å spore av tråden her,men satt en ipa med denna gjæren for ei uke siden å makan til gjærkake på toppen av ølet tror jeg ikke jeg har vært borti :eek: Er jo helt super til topphøsting denne gjæra!:D
     
    Finn Berger liker dette.
  7. Mats Ø.

    Mats Ø.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Det er derfor Lothe og folket på Kinn bruker denne mye i sine åpne gjæringskar. :)
     
    Ølhund80 liker dette.
  8. Stikkaren

    Stikkaren
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Takker for flotte oppskrifter og god inspirasjon! Det kan fort bli en APA/IPA først og så en old ale på den gjæren som høstes!
     
  9. Pål Heide Kielland

    Pål Heide Kielland
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Trøndelag
    Det klukker en slags irish red ale på denne nå, blir pale ale med new Zealand-humle (resteparty)på topphøstet slurry som neste brygg
     
    Finn Berger liker dette.
  10. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Snurra opp en 3 liters starter med 1318 i går uten å helt vite hva jeg skulle brygge. Men så satt jeg og smakte på en nykarbonert kellerbier i dag, og kom på at jeg har satt meg fore å finne ut hvordan en ale med malten fra den ville smake.

    Kellerbieroppskrifta er helt klart en av de beste jeg har klekkket ut, med mye god maltsmak, så dermed smyger jeg dette forsøket inn i denne tråden:). Det blir en APA med et par nysjølandske humler jeg har hatt liggende uten å få bestemt meg for å bruke dem. Helt ille kan det vel ikke bli:

    OG 1.046, FG 1.011 (77% utgjæring), ABV 4,6%. IBU 35(?). 11 EBC. Meske på 64 + 72 + utmesk. Oppskrifta er beregnet ut fra 82% effektivitet.

    Malt til 25 liter
    2,6 kg pilsnermalt
    1,0 kg wienermalt
    1.0 kg lyst münchner
    0,5 kg mørkt münchner
    0,1 kg syremalt
    Humle
    20 gr Southern Cross 13,7% @ 20
    50 gr Rakau 10,3% @ WP 80/20
    Gjær
    Wyeast1318

    Supermoss og Clarex, og 1:1 klorid/sulfat (2 ts til sammen, fordelt på mesk og kok). I kellerbier'en brukes jeg eikefliste, men det har ikke noe her å gjøre, selvfølgelig.
     

Del denne siden