Snurra opp en 3 liters starter med 1318 i går uten å helt vite hva jeg skulle brygge. Men så satt jeg og smakte på en nykarbonert kellerbier i dag, og kom på at jeg har satt meg fore å finne ut hvordan en ale med malten fra den ville smake.
Kellerbieroppskrifta er helt klart en av de beste jeg har klekkket ut, med mye god maltsmak, så dermed smyger jeg dette forsøket inn i denne tråden
. Det blir en APA med et par nysjølandske humler jeg har hatt liggende uten å få bestemt meg for å bruke dem. Helt ille kan det vel ikke bli:
OG 1.046, FG 1.011 (77% utgjæring), ABV 4,6%. IBU 35(?). 11 EBC. Meske på 64 + 72 + utmesk. Oppskrifta er beregnet ut fra 82% effektivitet.
Malt til 25 liter
2,6 kg pilsnermalt
1,0 kg wienermalt
1.0 kg lyst münchner
0,5 kg mørkt münchner
0,1 kg syremalt
Humle
20 gr Southern Cross 13,7% @ 20
50 gr Rakau 10,3% @ WP 80/20
Gjær
Wyeast1318
Supermoss og Clarex, og 1:1 klorid/sulfat (2 ts til sammen, fordelt på mesk og kok). I kellerbier'en brukes jeg eikefliste, men det har ikke noe her å gjøre, selvfølgelig.