Sverre K
Norbrygg-medlem
Har for et par dager siden flaska og satt til karbonering jomfrubrygget mitt som ble lagd på et Europrisbrygg tilsatt Moss maltekstrakt og litt brunsukker. Det ser ikke så ille ut og smakte heller ikk så værst når det ble tappa og etter hva jeg kan kjenne på flaskene (brukte plastflasker) er karboneringen godt i gang så tiden vil vise om det blir drikkanes. Har testa ut et slikt pakkebrygg for mange år siden med et morsomt resultat, fyllte på flasker og tilsatte sukker og fikk kullsyre så det holdt! Hvergang jeg åpna ei flaske så skumma minst halvparten ut! Dette her er bare en test på hva man kan gjøre galt uten at det skal koste skjorta.
Etter som jeg leser her er brygging med hel malt det som er ordentlig og trur jeg hopper direkte dit. Har titta litt på Villabryggeriet, der ser det ut for at man får det man trenger for å komme igang. Å starte med å bygge sammen utstyr sjøl ser ut for å ta tid og man har da til hensikt å komme i gang med brygging.
Er det noen synspunkter her om å hoppe direkte på som jeg tenker eller bør man lære å krype før man skal gå og dermed bruke ekstrakt noen ganger først?
Er det forresten noen fra Finnmark som brygger øl som man kan treffe eller er vi kjennt for å "konsentrere" drikkevarene vi lager?
Etter som jeg leser her er brygging med hel malt det som er ordentlig og trur jeg hopper direkte dit. Har titta litt på Villabryggeriet, der ser det ut for at man får det man trenger for å komme igang. Å starte med å bygge sammen utstyr sjøl ser ut for å ta tid og man har da til hensikt å komme i gang med brygging.
Er det noen synspunkter her om å hoppe direkte på som jeg tenker eller bør man lære å krype før man skal gå og dermed bruke ekstrakt noen ganger først?
Er det forresten noen fra Finnmark som brygger øl som man kan treffe eller er vi kjennt for å "konsentrere" drikkevarene vi lager?