Disse WLP-rørene

Det står på dem at de skal ristes godt. Da bruser de over, og jeg mister massevis av viktige gjærceller.

Dersom jeg ikke rister er de utrolig seige å få ut av rører.

Hva gjør dere?


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Tar det ut av kjøleskapet en stund før tilsetting i erlenmeyerkolben før å få riktig temperatur. Vender forsiktig på røret en stund slik at alt "løser" seg opp. Får da med alt når det tømmes i kolben. Prøvde ristemetoden første gang, men det var ikke så lurt....
 
Skru forsiktig opp og slipp ut trykket noen ganger. Når trykket har roet seg, kan man riste forsiktig, slippe ut mer trykk osv. Bruker man litt varsomhet, er det ikke så vanskelig.
 
Da var det som jeg håpet, ingen vitenskapelig grunn for å riste, og det handler kun om å få ut alt.
Jeg synes ikke at WLP poengterer det bra nok med ordlyden "shake yeast well".

Takk!
 
Definitivt lurt å riste godt fr å få løst opp gjæren, men det er også lurt å ta det rolig til du har ristet ut CO2-en...
 
Tilbake
Topp