Diverse gjærtyper.

Er ganske fersk når det gjelder å lage øl, så jeg driver å søker på forskjellige øloppskrifter.
Jeg har litt problem å forstå hvorfor det er så mange gjærtyper.
Finnes det noen oversikt over hvilke gjærtyper jeg skal bruke til forskjellig øl.
Er mest intresert i bruk av tørrgjær da dete virker lettest.  attevar attevar.  :attevar: :biersmile:
 
Hvis du kikker på noen av oppskriftene som er her på forumet så står jo maltslag humle og gjærtype og fremdrift og det hele der.
Kan være greit å begynne med noe sånt før du gir deg i kast med å lage egne oppskrifter.

Jeg gikk rett på egne oppskrifter, og resultatet ble en serie med øl kun en far kan elske...

eller like

eller drikke i det hele tatt...

menmen, lykke til uansett.

en annen ting som jeg syns er litt moro, er å bruke atypiske gjær til etablerte oppskrifter/øltyper. Gir overaskende mange gode resultater.
 
Jeg skjønner deg, men kan jeg bruke tørrgjær i steden for flytende gjær da dette virker lettere?
Og hvordan finner jeg da ut typen som tilsvarer.? :attevar:
 
erliande skrev:
Jeg skjønner deg, men kan jeg bruke tørrgjær i steden for flytende gjær da dette virker lettere?
Og hvordan finner jeg da ut typen som tilsvarer.? :attevar:
Flytende gjær er like lett hvis du tilsetter 2 eller tre pakker i.s.f. å lage en starter. Tørrgjær er billiger da. Du har større utvalg i flytende.
sjekk for eksempel http://www.wyeastlab.com/hb_styleguidelines.cfm for å se etter øltyper og gjærtyper.

tørrgjær: http://www.fermentis.com/FO/60-Beer/60-11_product_rangeHB.asp
 
Tilbake
Topp