Holmentoppen
Norbrygg-medlem
Etter 2 år som hjemmebrygger føler jeg at tiden er inne for å prøve seg på en av de ”store” øltypene. Og ikke bare det, jeg tenker å prøve en ”reiterated mash”. Er det noen som har testet dette? Prøvde et søk på forumet, men det var ingen treff på det engelske uttrykket – og jeg vet ikke hva det evt. heter på norsk.
Veldig kort forklart går det ut på å meske to (eller tre) ganger. Den første runden med ca 2/5 av maltet – og tilpasset mengde vann. Så bruker man vørteren fra dette som skyllevann i runde nr to.
SG i første runde skulle kunne bli f.eks. 1.060 (som vanlig), mens SG etter runde to vil kunne nå 1.090 eller mer.
Metoden er grundig forklart her:
https://byo.com/bock/item/1317-reiterated-mashing-multiple-mashes-for-massive-brews
Noen som har prøvd?
Veldig kort forklart går det ut på å meske to (eller tre) ganger. Den første runden med ca 2/5 av maltet – og tilpasset mengde vann. Så bruker man vørteren fra dette som skyllevann i runde nr to.
SG i første runde skulle kunne bli f.eks. 1.060 (som vanlig), mens SG etter runde to vil kunne nå 1.090 eller mer.
Metoden er grundig forklart her:
https://byo.com/bock/item/1317-reiterated-mashing-multiple-mashes-for-massive-brews
Noen som har prøvd?