Død gjærstarter?

Skal til å brygge meg en porter som inneholder white labs wlp650. Har i den forbindelse laget en gjærstarter for første gang, og lurer på om det i det heletatt er liv i den.

Den har stått i litt over tre døgn uten at jeg har sett store tegn til liv. Noe skum når jeg sirkulerer den, men aldri den skumdannelsen jeg så for meg/har blitt forespeilet. Sto to døgn ved ca 20 grader samt et døgn i ca 26 grader. Hvordan kan jeg sjekke om det er liv? Målt den med hydrometer til 1026.
 
Ja, den ja :) Så jeg må beregne lengre tid før den er klar? Hvordan vet jeg når den er ferdig når det er såpass lite aktivitet i utgangspunktet? Satt den på kjøling for et par timer siden. Går det ann å ta den ut i romstemperatur, så vil gjæringsprosessen fortsette?
 
Det er ikke uvanlig å la brettstartere stå ca ei uke. Vanlig måte å se hvis en starter er ferdig er å se etter bobler langs glasset. Ingen flere bobler = ferdig. Vet ikke hvis dette er like lett å se med brett.
 
Tilbake
Topp