Hun het visst Cornelia. Dragen hentet oss begge på jernbanestasjonen og lagde ikke noe stort oppstyr av at jeg hadde med meg en venninne.....
Petit hadde jo et såpass fristende tilbud på 19l Cornelius-fat at jeg ikke klarte å motstå fristelsen efter en 15-20 øl (mange bekker små, osv...). Ventiler og slange med picnic-kran ble det også. Det spilte vel en ørliten rolle at jeg samme dag hadde vasket, desinfisért, tappet, korket og skylt av 70 flasker med forhåpentligvis drikk- og nytbar stout..... Fremdeles er det kun snakk om "boksøl" (ekstrakt); men hører malten lokke i det ikke altfor fjerne.
Anyway: naturlig karbonéring på fat skal visst la seg gjøre. Jeg er klar over manglende justéringsmuligheter; men vil gjerne høre om erfaringer, tips og annet. Stikkord kan være sukkermengde (Er 6g/l fremdeles greit nøkkeltall eller bør det senkes eller økes?), hvordan bør ølet forbrukes (så fort som mulig fra man tapper det første glasset eller går det greit å tappe litt efter litt?), blir det tilstrekkelig CO2 til å tappe fatet tilnærmet tomt - og annet som jeg ikke tenker på i farten.
Er vel ikke særlig tvil om at jeg plutselig går i dingsebomsfellen med kunstig karbonéring; men vil gjerne lære litt på hvert trinn på veien.
Morten M
PS Har ved eftertanke nok dratt med meg verre saker enn henne hjem i fylla... 8)
Petit hadde jo et såpass fristende tilbud på 19l Cornelius-fat at jeg ikke klarte å motstå fristelsen efter en 15-20 øl (mange bekker små, osv...). Ventiler og slange med picnic-kran ble det også. Det spilte vel en ørliten rolle at jeg samme dag hadde vasket, desinfisért, tappet, korket og skylt av 70 flasker med forhåpentligvis drikk- og nytbar stout..... Fremdeles er det kun snakk om "boksøl" (ekstrakt); men hører malten lokke i det ikke altfor fjerne.
Anyway: naturlig karbonéring på fat skal visst la seg gjøre. Jeg er klar over manglende justéringsmuligheter; men vil gjerne høre om erfaringer, tips og annet. Stikkord kan være sukkermengde (Er 6g/l fremdeles greit nøkkeltall eller bør det senkes eller økes?), hvordan bør ølet forbrukes (så fort som mulig fra man tapper det første glasset eller går det greit å tappe litt efter litt?), blir det tilstrekkelig CO2 til å tappe fatet tilnærmet tomt - og annet som jeg ikke tenker på i farten.
Er vel ikke særlig tvil om at jeg plutselig går i dingsebomsfellen med kunstig karbonéring; men vil gjerne lære litt på hvert trinn på veien.
Morten M
PS Har ved eftertanke nok dratt med meg verre saker enn henne hjem i fylla... 8)