Hmm ok jeg. Jeg laget i allefall 1.5 liter starter til ca 25 liter øl.
Er det ikke bare å helle av så mye som mulig av vørteren etter at gjæren har sunket? Eller må jeg egentlig gjøre noe mer med den?
Dvs. Hva betyr dekanere
Er det ikke også litt forskjell om man har laget starteren med gjærlås (hvor oksygenet blir brukt opp) og om man bruker vattdott eller lignende + f.eks magnetrører hvor gjæret får tilgang på oksygen under hele groinga?
Klar over det, men i sommer opplevde jeg at det krøyp noen fluer på under alufolien. Dette var heldigvis på en flaske med villgjær jeg hadde høstet selv som et "forskningsprosjekt",ikke en starter jeg hadde planer om å brygge med. Så når det krøp larver omkring på innsiden av flaska etter en helg på hytta avbrøt jeg forsøket... Sterile skumgummipropper skal hvist være mulig å få tak i for engangsbruk.Gjær reproduserer saktere hvis det ikke har tilgang på oksygen, så å bruke gjærlås høres litt dumt ut i en starter. Bare sleng over en bit aluminiumsfolie, funker knall