1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

DuoFiller boksfyller

En tråd i 'Utstyr' startet av Holmentoppen, 22 Aug 2020.

  1. Holmentoppen

    Holmentoppen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Ski
    Har ikke sett noen tråder om denne på forumet. DuoFiller er en elegant automatisk boksfyller. Laget i Norge av Stig Mortveit. Kjenner flere som har testet den – og det er bare lovord så langt. Skal kunne klare opptil 3 vol. om man kjøler ned mot frysepunktet – uten at jeg kan gå god for det.



    Hjemmeside: www.duofiller.no
     
    svebrekk liker dette.
  2. Lystad

    Lystad
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Jeg har brukt min på ca 5-600 bokser nå, og er meget fornøyd

    Anbefales


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
    svebrekk liker dette.
  3. CorgiStyle

    CorgiStyle
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Kristiansand
    Har bestilt den nye! Gleder meg!
     
    svebrekk liker dette.
  4. svebrekk

    svebrekk
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Skien
    Har forrige versjon, men ikke rukket å teste den ennå. Blir spennende.
    [​IMG]


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  5. Vinnes Ølet

    Vinnes Ølet
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Denne ser jo meget elegant ut, kan du si litt om skum ifbm. fylling og fyllingsgraden, blir de helt fulle? Det er jo ikke mottrykk på denne løsningen, blir innjustering på forskjellige øltyper nødvendig under skifte av fat? Hva med trykk på fatene går det greit å fylle med med serveringstrykket på ca. 1 bar, og hvilken temperatur bør fatene ligge på under tapping på boks. Ble litt mye, men erfaring er dyrekjøpt lærdom;)
     
    Marius K. liker dette.
  6. Holmentoppen

    Holmentoppen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Ski
    Tror du få svar på det meste på hjemmesidene og i videoen til Thomas.
     
    Vinnes Ølet liker dette.
  7. Lystad

    Lystad
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Har erfart at dess kaldere ølet er, dess mindre skum Trykket bør være tilsvarende likt det er karbonert på, eller mere.
    Når det gjelder fyllingsgrad, så stiller man inn dette manuelt en gang pr linje. Denne er uavhengig av skumdannelse, så hvis det skummer voldsomt, så gir den seg ikke før øl’et er på satt nivå. Detter resulterer i masse tap av øl. Denne funker litt som en Lindr, at det er bedre å sette opp trykket enn å senke det. Fordelen da er også at det går fortere å fylle

    Jeg stiller inn nivået på starsan løsningen jeg kjører gjennom først, så det spiller ingen rolle hvilken ølstil du skal tappe. Dette fordi den måler trykket i CO2 røret for å få riktig nivå, og da er det flytene veske(altså ikke skum) som gjelder.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
    Vinnes Ølet liker dette.
  8. Nils1

    Nils1
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Gjæren
    Denne såg interressant ut. Per nå bruker jeg Tapcooler sin løsning, har fått det for meg at mottrykksfyller er "overlegent" ift. purging/oksygennivå.
    Mye jeg får for meg som ikke stemmer, noen tanker rundt dette?
     
  9. Rune Kallhovd

    Rune Kallhovd
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Kongsberg
    Dette er en beergun på steroider; dobbeltløpet og automatisk.
    Jeg har brukt den ved 3 anledninger nå, og fyller direkte ferdigkarbonert fra racking port på Spike CF15 unitank. Det jeg ser er at jeg får mye skumproblemer mot slutten av tanken - typisk siste 10-12 liter.

    Edit: Måtte ty til TapCooler løsningen for de siste 10-12 literne.
     
  10. RobertG

    RobertG
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Du har nok rett i det, en lukket beholder som er purget for oksygen med co2 vil inneholde mindre oksygen en enn åpen beholder som er purget med co2, alt annet likt. Det vil også være enklere å styre hvor mye skum du får på toppen med en mottrykksfyller.

    Her har du et eksempel på en automatisk bokefyller som fyller med mottrykk: XpressFill Carbonated Beverage Counter Pressure 2 Spout Can Filler Beer, Kombucha
    Prisen er jo i en litt annen liga, så kanskje like så greit å holde seg til Tapcooler sin :p
     
    Nils1 liker dette.
  11. Lystad

    Lystad
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Jeg har også samme problem med SS Unitanken min på 70l Tror det kan ha noe med trykket av vesken i tanken som reduseres. Skal teste på bruke en ball ala clearbeer drift system.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
    Rune Kallhovd liker dette.
  12. Rune Kallhovd

    Rune Kallhovd
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Kongsberg
    Nå har de gjort målinger på mengde oksygen i ølet etter tapping med duofilleren, og det var minimalt. Godt innenfor toleranser. Har selv ikke sett noen tegn til oksydering på NEIPA’ene jeg har tappet med denne. :)
     
    Nils1 og svebrekk liker dette.
  13. Holmentoppen

    Holmentoppen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Ski
    Tror ikke nødvendigvis det stemmer. Lowoxygenbrewing har målt svært lave DO-nivåer med beergun. Selv har jeg slitt med oksydering etter bruk av Tapcooler, men mener jeg har løst problemene nå. Den aller beste metoden tror jeg kan være naturlig karbonering i smekk fulle bokser.
     
    Nils1 liker dette.
  14. Nils1

    Nils1
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Gjæren
    Har de noen testresultater å vise til?
     
  15. Nils1

    Nils1
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Gjæren
    Har lagt beergunen på hylla, vært interresant med en sammenligning. Må skaffe et DO-meter først :)
     
  16. Rune Kallhovd

    Rune Kallhovd
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Kongsberg
    Ser ikke noen linker til tester de har gjort, annet enn deres eget statement på produktsiden (duofiller.no): «Tester viser at øl tappet med Duofiller får svært lavt oksygeninnhold og dermed god holdbarhet.»
     
    Nils1 liker dette.
  17. Nils1

    Nils1
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Gjæren
    Betviler ikke det, er vel slik bryggeriene fyller boksene sine også; med åpen purging?
    Fikk skikkelig lyst på et DO-meter jeg nå, for å se hvor god kontroll jeg egentlig har på oksygen
    Kjemper med meg selv om hvor grensen skal gå med denne hobbyen :)

    Mon tro om dette er noe tess:

    https://shop.humle.se/en/equipment/measuring/oxygen/dissolved-oxygen-meter-mw600
     
  18. Holmentoppen

    Holmentoppen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Ski
    Skal ikke være skråsikker, men mener å ha hørt at disse har for lav oppløsning. Man trenger dyrt proffutstyr for å måle ppb (milliarddeler). Hobbyutstyr måler bare milliondeler, såvidt jeg husker.
     
  19. Nils1

    Nils1
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Gjæren
    Er vel for godt til å være sant, man "har lyst" til å bli lurt...
     
  20. Amarillo

    Amarillo
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oppdal
    Norbrygg har jo en haug med penger, kanskje de kan kjøpe inn proffutstyr og måle innsendte prøver?
     
    Nils1 liker dette.

Del denne siden