Det må da være i kar tenker jeg. Skal godt gjøres å koke av 7 liter på 90 minutter.
Da snakker vi 4,67L i avdamping pr time, og det hørtes veldig mye ut.
Ellers snublet jeg over følgende i GrainFather Facebookgruppen:
Beersmith2 Grainfather Equipment Profile
Batch Size: 23.00 l
Mash Tun Volume: 22.60 l
Mash Tun Weight: 9.30 kg
Mash Tun Specific Heat: 0.12
Lauter Tun Deadspace: 7.00 l
Boil Size: 28.00 l
Boil Time: 60 min
Evaporation Rate: 8.9 %
Calculate Boil Size: FALSE
Kettle Top Up Water: 0.00 l
Hop Utilization Adjustment: 100.00 %
Trub/Chiller Loss: 2.50 l
Cooling Loss: 4.00
Top Up Water into Fermenter: 0.00 l
Har forsøkt å lage et excel ark for å hjelpe med å bygge profiler. Utregningen har virket godt på GF. Arket er ikke helt ferdig enda, så det er noen hicks og uferdigheter med det
Det er mange kalkulatorer tilgjengelig, og de gir litt ulike resultat. Etter 27 batcher (og mange ulike maltvarianter) har jeg kommet til en typisk effektivitet på ca 84 - 85 % preboil.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.