Jeg brukte et 25L ølsett fra olbrygging.no (påskeøl).
Her er ingrediensene:
3,5 kg pilsner malt
3 kg hvetemalt
15g Magnum 15% alfa 60 min kok
30 cascade 10 min kok
50g Appelsinskall 3 min
Fermentis Safeale US-05
Målinger uder bryggingen:
OG etter kok = 1050
SG før kok = 1041
Mengde vørter til kok = 30l
Noen som kan hjelpe meg å beregne effektivitetsgraden? Trenger dere evt. mer info? Har prøvd ulike beregninger og metoder, men får da alt fra 62% til 74%, så noe gjør jeg tydeligvis feil.
Her er ingrediensene:
3,5 kg pilsner malt
3 kg hvetemalt
15g Magnum 15% alfa 60 min kok
30 cascade 10 min kok
50g Appelsinskall 3 min
Fermentis Safeale US-05
Målinger uder bryggingen:
OG etter kok = 1050
SG før kok = 1041
Mengde vørter til kok = 30l
Noen som kan hjelpe meg å beregne effektivitetsgraden? Trenger dere evt. mer info? Har prøvd ulike beregninger og metoder, men får da alt fra 62% til 74%, så noe gjør jeg tydeligvis feil.